8 Квітня 2020
Новини

У Рожищі — серйозна загроза інфікування коронавірусом, — заява активістів

У Рожищі — серйозна загроза інфікування коронавірусом, — заява активістів

У Рожищі вимагають не допустити поширення COVID-19 та звинувачують чиновників і "окремих медпрацівників" у некомпетентності та саботажі карантинних заходів.

Про це йдеться у заяві місцевого відділення "Національного корпусу".

Зокрема, в документі вказано, що 2 квітня до Рожищенської районної лікарні було госпіталізовано пацієнтку з підозрою на коронавіросну інфекцію, а 6 квітня на офіційній сторінці Рожищенської центральної районної лікрані в Facebook опублікували інформацію, що ПЛР-тестування показало позитивний результат.

"Однак, медперсонал, який безпосередньо контактував з хворою, до 7 квітня досі не відправлено на самоізоляцію. Зокрема лікар-інфекціоніст Віктор Пашков, який нехтуючи офіційними розпорядженнями, здійснює огляд пацієнтів без засобів індивідуального захисту. Без них він пересувається і по території ЦРЛ та й надалі відвідує громадян. Вважаємо, дану ситуацію неприпустимою", - йдеться в заяві.

Тому її автори вимагають:

  • негайного втручання усіх необхідних структур;
  • від Рожищенського ВП Ківерцівського ВП Управління поліції у Волинській області дати правову оцінку діям осіб, які порушують самоізоляцію та не забезпечили належні виконання самоізоляції;
  • притягнути до відповідальності винних, про що прозвітувати перед громадськістю.

"ВИМАГАЄМО ВІД ЧИНОВНИКІВ ТА ПОСАДОВЦІВ МЕДИЧНОЇ ГАЛУЗІ (?) СУВОРО ДОТРИМУВАТИСЯ ВСТАНОВЛЕНОГО "ПРОТОКОЛУ "Надання медичної допомоги для лікування коронавірусної хвороби (COVID-19)" ТА РЕКОМЕНДАЦІЙ МОЗ, АДЖЕ ВІД ЦЬОГО ЗАЛЕЖИТЬ ЖИТТЯ І ЗДОРОВ’Я МЕШКАНЦІВ. Пам’ятайте, що не здатність забезпечити елементарного виконання встановленого лікарським протоколом - може обійтись "дорогою ціною", - йдеться в заяві.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, рожище, коронавірус
В тему