8 Квітня 2020
Новини

У Луцьку депутати міськради проводитимуть позачергові сесії через онлайн-зв'язок

У Луцьку депутати міськради проводитимуть позачергові сесії через онлайн-зв'язок

Позачергові сесії Луцької міської ради в умовах карантину проводитимуть у режимі відео та аудіо конференцій.

Про це пишуть Волинські новини, посилаючись на відповідне рішення  сьогодні, 8 квітня, під час пленарного засідання позачергової 75 сесії міської ради.

«Шановні панове депутати, ви знаєте, Верховна Рада прийняла зміни до закону і дозволила депутатам працювати в режимі онлайн. І для того, щоб ви могли приймати рішення онлайн при надзвичайній ситуації на період епідемії, пандемії, надзвичайного стану чи ситуації, нам потрібно внести зміни до регламенту. Ви розумієте, що це тимчасово, але це дозволить нам працювати, але не збиратися. Я молю Господа Бога, щоб карантин швидше закінчився і ми могли повноцінно працювати», – зазначив виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт.

Так, у зв’язку з встановленням на всій території України карантину згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» із змінами з метою врегулювання питання організації роботи міської ради на період дії карантину в Україні, введення надзвичайного чи воєнного стану в Україні, керуючись статтею 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада вирішила внести зміни та доповнення в додаток до рішення міської ради від 23.12.2015 № 2/3 «Про затвердження Регламенту Луцької міської ради VIІ скликання».

Згідно із цими змінами, в умовах запровадження карантину, надзвичайної ситуації або надзвичайного стану, спричинених спалахами епідемій та пандемій, що створюють загрозу життю і здоров’ю значних верств населення та введення такого стану відповідного до законодавства на всій території України або окремих територіях пленарні засідання сесії міської ради, засідання постійних депутатських комісій можуть проводитися в режимі відео та аудіо конференцій. Натомість, питання, що потребують таємного голосування, – у режимі дистанційного засідання вирішувати не будуть.

Технічне забезпечення та організація дистанційних засідань покладається навідділ секретаріату та управління інформаційно-комунікаційних технологій.

До порядку денного дистанційних засідань можуть включатися виключнопитання невідкладного внесення змін до бюджету міської територіальної громади, інші питання, щодо проведення профілактичних та протиепідемічних заходів, робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій абоякнайшвидшої ліквідації особливо тяжких наслідків надзвичайних ситуацій, спричинених спалахами епідемій та пандемій чи реалізації повноважень, пов’язаних з такими обставинами, процедурні питання. Рішення про дистанційне засідання доводиться до відома депутатів і населення не пізніш як за 24 години до його початку іззазначенням порядку денного та порядку доступу депутата до трансляції дистанційного засідання ради. Рішення про дистанційне засідання розміщується на офіційному веб-сайті ради з одночасним направленням цієї інформації та проєктів рішень з супровідними документами на офіційну електронну адресу кожного депутата. Запис дистанційного засідання є невід’ємною частиною протоколу засідання.

Перед відкриттям пленарного засідання в режимі відеоконференції проводиться запис депутатів, які в режимі відеоконференції приєдналися до участі у пленарному засіданні. Головуючий повідомляє про результати запису депутатів міської ради.

Після завершення голосування всіма депутатами міської ради, які беруть участь у пленарному засіданні в режимі відеоконференції, голова лічильної комісії або визначений лічильною комісією представник з її складу доповідає про результати голосування за проєкт рішення, після чого головуючий оголошує рішення.

Тривалість проведення пленарних засідань відповідно до технічних вимог відеоконференції не більше 4 (чотирьох) годин.

Персональну відповідальність за підключення до відеоконференції несе депутат міської ради.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему