6 Квітня 2020
Новини

На Луганщині від пневмонії померла дитина: батькам загрожує в'язниця

На Луганщині від пневмонії померла дитина: батькам загрожує в'язниця

Лисичанська місцева прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом невиконання батьками обов’язків по догляду за дитиною, що призвело до її смерті.

5 квітня від гнійної пневмонії померла 8-річна дівчинка. Однак у дитини була підозра на коронавірус, медики взяли аналізи для тесту, - передає пресслужба обласної прокуратури.

За даними слідства, батьки дівчинки зловживали алкогольними напоями, не виконували батьківські обов'язки і вели аморальний спосіб життя.

"У грудні 2018 року дітей із цієї сім’ї вилучили та помістили до центру соціально-психологічної реабілітації, а батьків притягнули до адміністративної відповідальної за ч. 1 ст. 184 КУпАП (невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей). Після проведення з ними профілактичної роботи, дітей повернули в родину за заявою матері.

З початку березня 2020 року дівчинка разом зі своєю 5-річною сестрою проживала з бабусею. Протягом тижня у неї була висока температура та кашель. Втім рідні дитини до лікарів не зверталися, вважаючи, що це звичайна застуда. За цей час померла контактувала лише з бабусею та молодшою сестрою", – сказано в повідомленні.

Всі обставини смерті дитини будуть встановлюватися в процесі досудового розслідування.

"Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі", – відзначили в прокуратурі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луганськ, коронавірус, кримінал, смерть, прокуратура, тюрма
В тему

Останні матеріали