3 Квітня 2020
Новини

Держгеокадастр виявив самовільне захоплення майже 200 га землі з водними об'єктами в Шацькому районі

Держгеокадастр виявив самовільне захоплення майже 200 га землі з водними об'єктами в Шацькому районі

Головне управління Держгеокадастру у Волинській області, за сприяння Ковельської місцевої прокуратури, 13 березня здійснило перевірку щодо використання земельної ділянки державної форми власності землі водного фонду, що розташована за межами населених пунктів Піщанської сільської ради Шацького району Волинської.

Працівники Управління з контролю за використанням та охороною земель Держгеокадастру виявили факти самовільного зайняття земельної ділянки з кадастровим номером 0725783900:05:007:0030 та водних об'єктів на них площею 198.0755 гектара, цільове призначення яких — ведення рибного господарства. За наявними матеріалами справи це порушення вчинене посадовими особами ТзОВ "Шацьк-риба", повідомили у прес-службі відомства.

2 квітня у Шацькому відділі поліції розглянули справу за фактами порушення вимог статей 125, 126 Земельного кодексу України. Розмір шкоди заподіяної внаслідок самовільного зайняття вказаної земельної ділянки становить 478 761 гривень 16 копійок.

Тож, у порушенні є ознаки злочину, відповідальність за який передбачено частиною першою статті 197-1 Кримінального кодексу України. Після чого матеріали справи передали до Любомльського відділу Ковельської місцевої прокуратури для вжиття заходів згідно чинного законодавства.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: кримінал, Волинь, шацьк
В тему