2 Квітня 2020
Новини

Інфікування медиків у Луцьку розслідує поліція

Інфікування медиків у Луцьку розслідує поліція
Юрій Крошко

У Луцьку 8 працівників міської клінічної лікарні захворіли на коронавірус, поліція проводить розслідування.

Начальник головного управління Нацполіції в області Юрій Крошко розповів журналістам Суспільного, що станом на 2 квітня на Волині зафіксовані два правопорушення, що регулюються статтею 325 Кримінального Кодексу України, йдеться про порушення санітарних норм щодо запобігання інфекційним захворюванням.

Юрій Крошко каже: одне з правопорушень, яке нині розслідують волинські поліцейські, стосується випадків зараження медпрацівників.

Начальник ГУ Нацполіції Волині Юрій Крошко: "На сьогоднішній день з початку карантину в єдиний реєстр досудових розслідувань внесено відомості про два факти, відповідальність за які передбачена ст.325 ККУ. Один факт робота однієї з мереж, коли не реагували на наші зауваження і продовжували. Інший факт - це по факту неналежного виконання своїх службових обов'язків у зв'язку із розповсюдженням інфекції службовими особами управлінь охорони здоров'я. Поки що без прізвищ. Слідство встановить: хто і в чому винен".

Санкція статті передбачає штраф до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, арешт на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, станом на сьогодні у Луцькій міській клінічній лікарні вісім медпрацівників інфікувалися коронавірусом. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, луцьк, поліція
В тему