1 Квітня 2020
Новини

Як у Луцьку утилізують побутові засоби захисту від коронавірусу

Як у Луцьку утилізують побутові засоби захисту від коронавірусу
Полігон твердих побутових відходів, що у селі Брище

Луцька міська рада та Державна екологічна інспекція у Волинській області працюють над «дорожньою картою» співпраці в напрямку вирішення проблем полігону твердих побутових відходів, що у селі Брище.

Про це розповіли перший заступник міського голови Григорій Недопад та начальник інспекції Олександр Кралюк 31 березня в студії ТРК «Аверс».

«Нещодавно оглянули стан полігону, а також заходи, яких було вжито для відведення шкідливого фільтрату. Розробляємо проєкт рекультивації «старої черги» полігону. Для цього залучаємо провідних фахівців ДЖКГ, аби зробити цю територію безпечною і захистити довкілля та місцевих мешканців від негативного впливу застарілих відходів, які накопичувалися десятиліттями. У проєкті заплановано передбачити детальний план заходів, які крок за кроком, у чітко визначені терміни, дозволять максимально убезпечити людей і знешкодити територію «старого» полігону», - повідомив Григорій Недопад.

До слова, наразі робота сміттєсортувальної лінії зупинена у зв’язку із карантином.

«Маємо чіткий алгоритм дій для утилізації небезпечних відходів, а це і використані маски, й інше сміття, яке може нести загрозу в період поширення коронавірусу. Замовлено спеціальні захисні ємності для утилізації відходів, що поступають на полігон у період карантину.  По його закінченню приступимо до активних робіт на полігоні, аби спільними зусиллями виправити всі недоліки в його роботі й створити територію твердих побутових відходів, що відповідатиме усім вимогам безпеки. Про деталі робіт, передбачених на території полігону, повідомимо найближчим часом», - додав посадовець.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, луцьк, екологія, сміття
В тему