31 Березня 2020
Новини

Німеччина перенаправить 150 млн євро Україні для боротьби з коронавірусом

Німеччина перенаправить 150 млн євро Україні для боротьби з коронавірусом

Володимир Зеленський поспілкувався з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель про збільшення фінансової допомоги Україні на боротьбу з коронавірусом.

Про це повідомляє Офіс президента.

Повідомляється, що сторони обговорили ситуацію довкола поширення коронавірусу у світі, а також практичні заходи, які вживаються в обох країнах з метою протидії пандемії. Було домовлено опрацювати можливість налагодження інформаційного обміну, пов’язаного з пандемією, зокрема в частині медичних стандартів, що впроваджуються для лікування хвороби.

"У контексті можливого збільшення фінансової допомоги Україні на боротьбу з коронавірусом сторони домовилися перенаправити 150 млн євро в межах державного німецького кредиту на відповідні потреби", - йдеться у повідомленні.

Меркель позитивно відзначила ухвалення напередодні законів про обіг земель та про регулювання банківської діяльності. Вона наголосила на важливості якнайшвидшого завершення переговорів з МВФ щодо нової програми співпраці. Також ішлося про необхідність виділення додаткового фінансування для України з боку Європейського союзу та Світового банку.

Зеленський поінформував Ангелу Меркель про безпекову ситуацію на Донбасі. Було також обговорено результати останніх консультацій у рамках Тристоронньої контактної групи. Окремо сторони обговорили перспективи продовження переговорів у нормандському форматі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: володимир зеленський, коронавірус, ангела меркель, допомога, Надзвичайні події
В тему