31 Березня 2020
Новини

Ферма та сироварня на Волині на 100-літніх ретрофото

Ферма та сироварня на Волині на 100-літніх ретрофото

Сьогодні маємо дуже цікаву та оригінальну знахідку столітньої давнини. До вашої уваги фото з Волині часів Першої світової війни на незвичну тематику. Наші читачі не побачать тут зброї, біженців, окопів чи оборонних споруд.

Представлені світлини були в колекції разом із світлинами із міста Ковель на Волині, тому ймовірно були зроблені або на околиці міста, або в сусідньому селі.

Оригінали фото зберігаються в Австрійському державному архіві. Датуються 1914-1918 роками.

На фото бачимо сільську забудову на Волині. Перед нами хати, господарські споруди, ферма та сироварня. Також бачимо умови в яких тримали велику рогату худобу, як робили та зберігали різні види сиру. Ця ферма ти сироварня обслуговувала потреби австро-угорської армії. Проте працівниками окрім військових працювали і місцеві жінки, як бачимо на фото.

Керівництво австро-угорської армії приділяло велику увагу харчуванню солдат та щоденному раціону. Відомо, що харчування на війні зазвичай відбувалося двічі на добу - вдень або ввечері. Передові частини отримували їжу рано вранці і ближче до ночі (щоб кухні не потрапили під обстріл ворога), а то й один раз в день. Важливе місце в раціоні солдата відігравало м’ясо, тому бачимо на фото велику рогату худобу м’ясних видів, яку спеціально відгодовували для потреб армії, яка дислокувалась тоді на Волині.

На одному із фото бачимо різні види сирів, які теж виготовляли для армії, проте скоріше всього такий сир могли отримати командування та високі чини.

Джерело: http://www.bildarchivaustria.at/

Тетяна Яцечко-Блаженко

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, економіка, Фото, історія
В тему