30 Березня 2020
Новини

Після двох смертей від коронавірусу село на Рівненщині закрили на карантин

Після двох смертей від коронавірусу село на Рівненщині закрили на карантин

У Рівненській області через коронавірусну інфекцію та два летальних випадки село закрили на карантин.

Спалах стався в селі Тинне, де епідеміологи виявили одразу дев'ять інфікованих, двоє з них померли. Що відбувається нині в Тинному — у сюжеті ТСН.19:30.

Вулиці Тинного, де вже двоє жінок померли від підтверженого коронавірусу, нині порожні. Хоча ще минулого тижня, кажуть в селі, на похорон першої жертви недуги прийшло чимало людей.

Згодом епідеміологи повідомили, що Тинному загалом дев'ять інфікованих. Семеро з них в стані середньої важкості нині лікуються в районній лікарні, біля якої навіть чергують бійці Нацгвардії.

"Всі усвідомили. Всі переважно сидять вже на самоізоляції, бо переживають за своє здоров'я і здоров'я своїх рідних", - каже староста села Тинне Олександр Трохимець.

У село впускають, а назад уже ні. На в'їздах стоять блок-пости. Машини дезинфікують, а продукти перевантажують у інший транспорт.

Є в цьому районі іще кілька підозр зараження. Вночі до Сарненської лікарні привезли ще двох мешканців Тинного- 59-річну жінку та її 17-річного онука. Юнак зараз в реанімації, його бабусю врятувати не вдалося. Чи був це коронавірус зараз досліджують у лабораторному центрі. Натомість перший випадок у Рівненському районі медики вже підтвердили. Це 74-річний чоловік.

"Тривалий час перебував в Сполучених Штатах Америки. Він мав декілька десятків контактів. Зараз з контактними працюють", - каже керівник лабораторного центру Рівненщині Роман Сафонов.

Є перший випадок і в самому Рівному - це 51-річна працівниця дитячої бібліотеки. Нині фахівці з'ясовують, чи мал вона контакт з маленькими відвідувачами. "Зараз перебуває теж в інфекційному відділенні. Стан її середньої важкості. Епідеміологи працюють, а контакти визначаються. Вони і встановлять, чи працював той заклад, чи працювала вона на роботі", - каже керівник Рівненського управління охорони здоров'я Віктор Іськів.

Хоч інфікованих у Рівненській області порівняно небагато, в області вже облаштували п'ять медичних наметів, в яких збираються приймати людей з підозрою на коронавірус.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: рівне, коронавірус, Надзвичайні події, карантин
В тему