30 Березня 2020
Новини

На Волині — 17 карантинних постів

На Волині — 17 карантинних постів

На в'їздах до Луцька встановили 9 карантинних постів, ще 8 постів розташовані на території Волинської області.

Про це інформує Військова частина 1141 Національної гвардії України м. Луцьк у Facebook.

На 8 з них, окрім поліцейських, медиків і рятувальників несуть службу військовослужбовці військової частини 1141 Західного ОТО НГУ.

«На карантинних постах правоохоронці перевіряють дотримання громадянами карантинних заходів, проводять роз’яснювальну роботу щодо необхідності дотримання правил безпеки. Зі свого боку, медики, які також чергують на цих постах, здійснюють температурний скринінг водіям і пасажирам», - розповів заступник командира військової частини 1141 (зі служби) майор Віктор Скоропляс.

За першу добу чергування резонансних ситуацій не зафіксовано. Громадяни із розумінням ставляться до введення таких обмежувальних заходів. Кажуть, у ситуації, що нині склалася не лише в Україні, а й у всьому світі, це вкрай необхідно.

«На вихідні їздили до батьків у село, залишили їм 8-річну онуку на «ізоляцію». А самі з дружиною мусимо повертатися. Бо вона медик, а я працюю водієм. Зараз допомагаю розвозити лікарів на роботу. Нам усім треба відповідально поставитися до свого здоров’я і не нехтувати порадами фахівців. Якщо кажуть «Залишайтеся вдома!», то так треба робити», - переконаний лучанин Володимир.

На дотриманні усіх рекомендацій щодо наголошують і у Волинській облдержадміністрації.

«Безпека кожного волинянина залежить від самосвідомості. Інакше усі заходи, що робить влада, будуть марними», – зауважила заступниця голови облдержадміністрації Тетяна Щербак в ході онлайн-брифінгу.

Загалом на території Волинської області встановлено сімнадцять карантинних постів. Усі військовослужбовці, що залучаються до виконання завдань служби, проходять медичний огляд. Вони повністю забезпечені засобами індивідуального медичного захисту – респіраторами, медичними масками, гумовими рукавичками та антисептиками.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, карантин, коронавірус, Надзвичайні події
В тему