30 Березня 2020
Новини

«Луцькі ринки» не стягуватимуть орендну плату з підприємців

«Луцькі ринки» не стягуватимуть орендну плату з підприємців

У Луцьку до міської ради звертається чимало підприємців з ринків міста щодо стягнення плати за оренду торгового місця.

Про це повідомив радник міського голови Ігор Поліщук на сторінці у Facebook.

"Повідомляємо, що власники ринків згідно нещодавно прийнятого закону звільнені від сплати податку на землю, орендної плати за землю та податку на нерухомість, а тому з точки зору фінансової спроможності цілком можуть не нараховувати плату за оренду торгового місця, до чого ми їх і закликаємо", - йдеться у повідомленні.

За його словами, це рішення винесуть на позачерговому виконкомі і щодо КП "Луцькі ринки".

"На період карантину КП "Луцькі ринки" не будуть стягувати плату за оренду торгового місця з підприємців, з якими є чинні договори і які призупинили свою діяльність на час карантину", - додав Поліщук.

Також міськрада звертається до орендодавців, що здійснюють діяльність в Луцьку, долучитися до тих підприємств й підприємців, які об'єднуються, щоб пережити кризу й допомагають один одному. Тому міська рада просить не нараховувати орендарям, що призупинили діяльність у зв'язку з карантином орендну плату за час вимушеного простою.

"Окрім того, ми будемо звільняти на період карантину власників рекламних конструкцій від плати за розміщення зовнішньої реклами, орендарів комунальних приміщень - від орендної плати за приміщення, власників МАФів - від плати за користування окремими конструктивними елементами благоустрою у разі, якщо діяльність дійсно призупинена", - резюмував радник міського голови.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, коронавірус, карантин, ринки, Надзвичайні події, гроші
В тему