30 Березня 2020
Новини

Проголосуємо за відставку Ємця, – нардепка від «Слуги народу»

Проголосуємо за відставку Ємця, – нардепка від «Слуги народу»

У Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови про відставку міністра охорони здоров'я Іллі Ємця.

В ефірі 24 каналу заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук також запевнила, що за відставку Іллі Ємця проголосують і "це більш ніж очевидно".

За словами нардепки, це може статись вже сьогодні.

"Буде (заміна – 24 канал). Більш ніж очевидно, що ми сьогодні проголосуємо за відставку чинного міністра", – сказала заступниця Арахамії.

Вона зазначила, що одразу ж мають обрати нового очільника або людину, яка тимчасово виконуватиме обов'язки міністра. Кравчук додала, що прем'єр-міністр вчора на засіданні з депутатами фракції просив підтримати кандидатуру саме Максима Степанова.

Якщо виявиться, що голосів в залі буде не достатньо для цього, то він може почати роботу як виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я, – заявила Кравчук.

Довідка. Іллю Ємця призначили на посаду міністра охорони здоров'я 4 березня, коли уряд Гончарука відправили у відставку. Більше про його біографію читайте тут.

Що відомо про Максима Степанова? Його у січні 2017 року призначили на посаду голови Одеської облдержадміністрації. До цього він 5 років обіймав посаду директора державного підприємства "Поліграфічний комбінат "Україна" з виготовлення цінних паперів". Документ про відсторонення Максима Степанова з посади голови Одеської ОДА Петро Порошенко підписав 10 квітня 2019 року.

Медичного досвіду та освіти у Степанова немає. Втім, саме за його часів у 2017 році Одеський регіон першим почав тестувати систему телемедицини, яка стала одним з драйверів медреформи по всій країні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, медицина, вру, Політика
В тему