30 Березня 2020
Новини

Евакуйовані українці намагалися втекти з карантину

Евакуйовані українці намагалися втекти з карантину

Сьогодні, 30 березня, в аеропорт "Бориспіль" прибув літак з Балі з українцями на борту, яких попередили про те, що вдома вони будуть спрямовані на карантин.

Але, коли українці прибули в країну, вони відмовилися від обсервації, - пише РБК Україна.

Наголошується, що перебування в покращених умовах їм пропонувала сплатити держава. Але люди спробували прорватися до виходу з літаків, Нацгвардія і поліція цю спробу припинили.

Більшість українців залишилися на борту. З 150 пасажирів тільки 20 погодилися вирушити на обсервацію. Її місцем був призначений готель "Козацький" в центрі Києва. Крім того, туристам дали можливість вибору - поселитися в іншому готелі, але при цьому оплатити 338 євро за двомісний номер за два тижні.

Станом на 05:20 туди в готель виїхав лише один автобус. Інші пасажири залишаються в літаках, деякі - без питної води і з маленькими дітьми.

Рада Радмилевич написала на своїй сторінці в Facebook, що "влада" вирішила відпрацювати свій план на цьому літаку.

"Частина людей поїхала на обсервацію у готель, 1 автобус, я в їх числі. І в сотий раз повторюю, що про обсервацію було достатньо поінформувати до покупки авіаквитків і зараз не виникло б конфлікту "народ-влада". Поставили перед фактом на пересадці і чекають, що всі зрадіють. Ніхто не знав про обсервацію, в тому числі і сама ж держава, яка різко прийняла закон поки ми летіли в повітрі", - написала жінка.

Вона вважає, що обсервація повинна бути добровільною.

"Ці заходи, можливо, були б ефективні місяць тому, а не зараз, з останніми влітаючими в країну рейсами, коли епідемія усередині країни йде повним ходом. Все це нагадує демонстративну імітацію діяльності більше, ніж є якимось дієвим інструментом боротьби зараз. Хто з 100 тисяч людей раніше пішов на обсервацію? Вони їхали з небезпечних пандемічних точок, де була ця обсервація тоді?" - запитує Радмилевич.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, українці, карантин
В тему

Останні матеріали