30 Березня 2020
Новини

Коронавірус і туризм: що робити людям, які замовили тури на травень-червень

Коронавірус і туризм: що робити людям, які замовили тури на травень-червень

Представники туристичного бізнесу України кажуть, щоб після введення карантину — галузь опинилася "в комі".

"Наразі фахівці турбізнесу працюють більше психологами і консультантами, які намагаються вирішувати питання порятунку коштів за відпочинок шляхом перебронювання на інші дати та напрямки. Тобто наразі про жоден прибуток в туристичній сфері не йдеться, а ми отримуємо виключно суттєві збитки", - розповів t1.ua керівник туристичної агенції "Патріот" Богдан Климчук.

На його думку, через пандемію наслідки для туристичного бізнесу - будуть катастрофічними.

Зокрема після карантину туристичний бізнес зустрінеться щонайменше з 2-ма проблемами:

  • відновлення довіри до безпеки мандрівок і відкритості кордонів;
  • зменшення купівельної спроможності клієнтів у зв'язку із світовою економічною кризою.

"Щоб вийти на докарантинний рівень по продажам путівок, туристичним агентствам і туроператорам потрібен буде мінімум рік. І це ясна річ за умови, що осінню-зимою не буде чергової хвилі пандемії. Загалом упевнений, що люди продовжуватимуть подорожувати і ціни добряче літом впадуть, але багато хто вирішить перестрахуватись і посидіти вдома цього року", - додав Богдан Климчук.

Він радить людям, які забронювали заздалегідь тури запастися терпінням. Мовляв, туроператори і турагенти не зацікавлені ризикувати здоров'ям клієнтів, а ближче до 24-го квітня буде зрозуміла ситуація з подорожами у найближчі місяці.

"Моя особиста думка, що не варто односторонньо скасовувати тури та втрачати кошти. Якщо пандемія і далі продовжуватиметься туроператор сам перенесе ваш відпочинок і ви в такому разі нічого не втратите. До того ж наразі багато туроператорів пропонують різноманітні страхові поліси, де турист застрахований від фінансових втрат, спричинених оголошеною в країні прибуття епідемією коронавірусу, а також неможливістю здійснити подорож через захворювання самого туриста на коронавірус", - розповів Богдан Климчук.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: туризм, Світ, коронавірус, Україна
В тему

Останні матеріали