27 Березня 2020
Новини

Скільки на Волині апаратів штучної вентиляції легенів

Скільки на Волині апаратів штучної вентиляції легенів

Волинь має понад 200 апаратів штучної вентиляції легенів, зокрема, обласна лікарня станом на сьогодні має понад 20 апаратів й максимально матиме 32.

Про це йшлося сьогодні, 27 березня, під час брифінгу, - пише ІА ВолиньPost.

Олександр Дудар розповів, що спробував спроектувати італійську статистику щодо коронавірусу на Волинь й спрогнозувати, які цифри може мати область у майбутньому.

«За моїми підрахунками, в області захворіє 1000-1050 пацієнтів. Статистика Китаю і Італії показує, що 5% потребує штучної вентиляції легень. Тобто з тисячі пацієнтів ми будемо мати 50», - зауважив Дудар і додав, що Волинь загалом має понад 200 апаратів штучної вентиляції легенів, обласна лікарня станом на сьогодні має понад 20 апаратів й максимально матиме 32, адже облаштували саме стільки кисневих точок.

«Якщо взяти лише регіон Ломбардію і її цифри порівняти з Волинню, то тут матимемо іншу картину. Тут відсоток летальних випадків і кількості людей, які потребуватимуть штучної вентиляції легень, буде в десятки разів вищим. Але ніхто не може спрогнозувати, скільки триватиме і яких обертів набере епідемія на нашій території», - сказав Дудар.

Він зауважив, що область готується до найгіршого сценарію.

«Дай Бог, щоб ми пережили це все легким страхом, але маємо бути готові», - резюмував очільник обласної лікарні.

Нагадаємо, Волинську обласну клінічну лікарню визначили головним медзакладом на Волині в плані надання допомоги пацієнтам з важкими формами коронавірусу. Епіцентром боротьби за життя таких пацієнтів стане корпус лікарні, що у селі Боголюби під Луцьком.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, коронавірус, медицина
В тему

Останні матеріали