26 Березня 2020
Новини

Україна повністю закриває кордони і припиняє пасажирські перевезення

Україна повністю закриває кордони і припиняє пасажирські перевезення

В Україні завтра, 27 березня, закривають усі кордони, відтак стають неможливими пасажирські перевезення.

Про це під час свого традиційного звернення до українців розповів президент Володимир Зеленський.

До кінця п'ятниці 27-го березня буде закритий державний кордон та припинені всі пасажирські перевезення, – зауважив глава держави.

Зеленський нагадав, що два тижні тому закликав громадян терміново повернутися в Україну. За його словами, більшість зробила це самостійно, а інших (понад 80 тисяч громадян) – повернули додому літаками, поїздами й автобусами.

"Але сьогодні у нас вже немає часу чекати. Ми опинилися перед важким вибором між громадянами, які ще за кордоном, і безпекою 40-ка мільйонів громадян всередині країни. Наш обов'язок, як держави, піклуватися про кожного українця", – пояснив глава держави.

Зеленський зазначив, що про тих, хто не зможе повернутися в найближчі 2 дні, подбають дипломатичні представництва і українські громади за кордоном.

"Ні про одного українця, який залишиться за кордоном, ніхто не забуде. Ми будемо поступово повертати вас з-за кордону, але з урахуванням епідемічної ситуації в місці вашого перебування, а також – рівня забезпечення необхідними засобами та готовності медичної системи до вашої обов'язкової ізоляції ", – сказав президент.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, Світ, коронавірус, Надзвичайні події
В тему