19 Березня 2020
Новини

У Києві борються з натовпами пасажирів: кому та які штрафи загрожують

У Києві борються з натовпами пасажирів: кому та які штрафи загрожують

У Києві після призупинення роботи метро та введення карантинних обмежень у столиці наземний транспорт курсує у звичному режимі.

Що ж стосується недотримання громадянами введених обмежень, то з людьми ведеться роз'яснювальна робота, а водії не можуть висаджувати пасажирів. Про це в коментарі Obozrevatel розповів генеральний директор КП "Київпастранс" Дмитро Левченко.

"Співробітники "Київпастрансу" спільно з поліцією контролюватимуть виконання встановлених обмежень. Будуть виділені додаткові патрулі, які чергуватимуть на зупинках і стежитимуть за ситуацією", – запевнив він.

Водночас Левченко підкреслив, що поки невідомо, чи будуть карати водіїв або пасажирів за порушення встановлених правил, принаймні про будь-які штрафи він не чув.

Зі свого боку, в Патрульній поліції стверджують, що як ніколи будуть контролювати виконання правил на час карантину в громадському транспорті.

Так, заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький зазначив, що пасажирам штрафи не загрожують – розплачуватися будуть тільки водії, власники підприємств і посадові особи.

"Штрафувати будуть і водіїв, і посадових осіб. Якщо ми бачимо, що є порушення транспортним засобом приватного або комунального підприємства, то відповідальність понесе і водій, і власник, або посадова особа", – розповів правоохоронець.

Так виглядає транспорт під час карантину в Києві

Але все ж, як і говорив директор "Київпастрансу", для перевірки дотримання всіх правил перевезення в громадському транспорті, на допомогу поліції, організують спеціальні патрулі, які також будуть чергувати і на зупинках.

"З огляду на, що сьогодні закон тільки опублікований, ми обходимося попередженнями. Хоча штрафи вже виписували і в Києві і Київській області, але це поодинокі випадки. А вже завтра почнемо працювати в повному режимі і притягати до відповідальності порушників", – додав Білошицький.

Відзначимо, що при цьому поліцейський не підтвердив, але і не спростував інформацію про штрафування маршрутника в Одесі, але вказав на те, що штрафів в розмірі 1700 гривень немає, мінімальний штраф за порушення карантину 17 тисяч гривень.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: київ, карантин, громадський транспорт
В тему