18 Березня 2020
Новини

На Київщині ввели режим надзвичайної ситуації: що це означає

На Київщині ввели режим надзвичайної ситуації: що це означає

У Київській області ввели режим надзвичайної ситуації.

Про це інформує Київська обладміністрація.

У КОДА нагадують, що надзвичайна ситуація – це обстановка на окремій території, яка характеризується порушенням нормальних умов життєдіяльності населення (зокрема – влада може закривати торговельні центри і скасовувати масові заходи). В даному випадку, вона викликана епідемічної небезпекою, яка може привести до виникнення загрози життю або здоров'ю населення.

Відповідно до законодавства України, надзвичайний стан визначається як особливий правовий режим, який може тимчасово вводитися в Україні чи в окремих її місцевостях при виникненні надзвичайних ситуацій техногенного або природного характеру не нижче загальнодержавного рівня, що призвели або можуть призвести до людських і матеріальних втрат.

"Головна відмінність надзвичайного стану від надзвичайної ситуації в тому, що під час надзвичайного стану функції управління всіма державними органами, усіма підприємствами переходять до відповідних органів. Також, при введенні надзвичайного стану може бути встановлено обмеження прав людини. При надзвичайної ситуацій таких обмежень немає ", – нагадують в КОДА.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: київ, коронавірус, карантин
В тему