18 Березня 2020
Новини

Коронавірус чи ні: рідні померлої на Буковині звинуватили лікарів у халатності

Коронавірус чи ні: рідні померлої на Буковині звинуватили лікарів у халатності

У Чернівецькій області родина померлої інфікованої коронавірусом жінки закидають лікарям недбалість і переконані, що була можливість її порятунку.

Про це йдеться в листі матері загиблої Людмили Пацалюк, текст якого є в розпорядженні Першого Буковинського.

«Тетяні було 33... Без мами залишилося двоє дітей ... Я вважаю, що мою дочку можна було врятувати, якби вчасно і в повному обсязі була надана перша допомога», - йдеться в тексті листа.

За словами мами загиблої, у її дочки була супутня неврологічна патологія - пухлина біля центрального стовбура головного мозку. Чотири роки тому її прооперували.

7 березня у загиблої піднялася температура. Через два дні вона викликала лікаря, їй призначили антибіотики. 13 березня вона зробила знімок, який, за словами Пацалюк, показав двосторонню пневмонію.

«Розуміючи з чоловіком, що автомобіль швидкої в їхньому селі скоро розпадеться, поїхали відразу ж в обласну лікарню самі ввечері в п'ятницю, 13 березня. У відділенні пульмонології на них визвірилися, мовляв, навіщо прийшли без направлення. Послухали і сказали, що хрипів немає, а на знімку - все добре. На приймальному їх нікуди не направили більше, і вони поїхали додому. Вночі вона почала задихатися і вранці 14 березня в суботу їй викликали сільську швидку», - розповіла мама загиблої.

За її словами, жінку направили в інфекційне відділення Чернівців з підозрою на коронавірус.

«Можливо, лікарі не звернули увагу, що при видаленні пухлини їй капали сильні антибіотики і організм мав резистентність до слабких. В інфекційному відділенні стан погіршувався. Жінка втратила свідомість в понеділок близько 17.00 вечора. Реанімаційні заходи результату вже не дали - в 19.20 Тетяни не стало", - зазначила Пацалюк.

Вона додала, що лікарі поставили епілептичний напад, якого у загиблої ніколи раніше не було.

Нагадаємо, у Чернівцях лікарі заявили, що 33-річна жінка померла не через коронавірус, а через супутні діагнози і хвороби.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: чернівці, коронавірус, смерть, медицина
В тему