16 Березня 2020
Новини

На Волині громадські заклади хочуть відправити на карантин

На Волині громадські заклади хочуть відправити на карантин

Волинська ОДА звернеться до органів місцевого самоврядування, щоб перевести на карантин заклади, де є масове скупчення людей.

Про це йшлося 16 березня під час термінового брифінгу щодо коронавірусу та протиепідеміологічних заходів в області, - пише ІА "Волинські новини".

Заступниця голови Волинської ОДА Тетяна Щербак наголосила, що на сьогодні коронавірус є викликом для держави та світу.

«Ми повинні усвідомити рівень загрози. Станом на сьогодні у Волинській області не зафіксовано жодного випадку коронавірусу. Всі пацієнти, у яких була підозра на коронавірус, здорові, у них вірусу не виявили. В Україні зафіксовано п’ять випадків, на жаль, одна жінка померла. Область готова до цієї загрози, в області є 100 ліжок в інфекційних стаціонарах, 235 апаратів штучної вентиляції легень, які, за потреби, ще закуплятимуться. Щодо лікування коронавірусу, то воно симптоматичне, тобто в кожного воно своє.

Область проводитиме навчання усіх людей, які матимуть відношення до боротьби з кононавірусом. Закликаю не панікувати, не зукупляти маски, якщо ви не хворий. Важливіше мити руки, дезинфікувати, проводити провітрювання, не контактувати при можливості з іншими людьми.

Ми зверталися до поредставників всіх релігійних конфесій, аби ті не проводили богослужіння. Ми звернулися до органів місцевого самоврядування, аби вони зібрали позачергові сесії, щоб провести заходи задля боротьби з коронавірусом – рекомендувати всім закладам перейти в режим карантину», – зазначила посадовиця.

Голова Волинської облради Ірина Вахович закликала також не піддаватися паніці, обмежити спілкування з великою кількістю людей, дотримуватися гігієни.

«Луцькрада скличе позачергову сесію, де, скоріше за все, буде оголошено карантин. Бажано обмежити прихід громадян і до держустанов, бажано не користуватися громадським транспортом», – закликала Ірина Вахович.

Начальник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігор Ващенюк відзначив, що якщо не буде паніки, то з цими випадками справляться.

«У нас є звернення, що в людини температура 37, а вона просить завезти її в лікарню і перевірити на коронавірус. Є статистика, що 80% захворювань – це легкі симптоми, ви навіть не відчуєте, як перехворієте. Якщо ви відчуваєте задишку та сухий кашель, то це вже загроза. Основний телефон – це телефон сімейного лікаря, не обов’язково іти в поліклініку. Це найефективніший засіб. Закликаю не перебувати у місцях масового скупчення людей та постійно мити руки. Найбільш дійєвий засіб дезинфекції є миття рук. Це краще будь-якого дезинфектанта. Підстав для паніки немає, ми здатні прйиняти велику кількість хворих», – резюмував Ігор Ващенюк.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: волинська ода, Волинь, карантин, коронавірус
В тему