15 Березня 2020
Новини

У Польщі вже третя смерть через коронавірус: українські заробітчани масово їдуть додому

У Польщі вже третя смерть через коронавірус: українські заробітчани масово їдуть додому

У Польщі третьою жертвою пандемії коронавірусу став мешканець Любліна,  66-річний чоловік. Загалом в країні число заражених збільшилася до 103 осіб. Тому українські заробітчани масово їдуть додому.

Про це повідомляє в Twitter пресслужба Міністерства охорони здоров'я Польщі.

"Є десять нових випадків зараження коронавірусом. Три випадки стосуються Мазовецького воєводства (Варшава), один – Підкарпатського (Жешув), і по два випадки в Нижньосілезькому (Вроцлав), Лодзінському (Лодзь) і Люблінському (Люблін) воєводствах. У лікарні Любліна від коронавірусу помер 66-річний чоловік", – сказано в повідомленні.

У зв'язку з карантином у Польщі і стрімким поширенням хвороби українські заробітчани почали масово повертатися на Батьківщину. Про це йдеться в матеріалі "Страны".

У країні припиняють роботу цілі галузі економіки, особливо в сфері послуг, де традиційно працює багато трудових мігрантів з України. Багато фірм пішли на карантин або ж скоротили іноземних працівників.

Відзначається, що в Польщі працюють понад 2 млн громадян України. Багатьох карантин позбавив заробітку.

Українські заробітчани рвонули додому з Польщі

"Ця "корона" зламала всі мої плани і змушує повернутися додому – через карантин тимчасово закривають завод із пакування, на який я влаштувався в лютому, знайти нову роботу непросто", – розповів українець Ігор Білас.

У салонах краси і у приватних майстрів, якими працюють багато українців в Польщі, роботи теж сильно зменшилася.

"Купа відмін, тому що закрили університети, люди поїхали. В салоні краси порожнеча, як ніколи. Майстри просто сидять", – розповіла перукарка з Познаня Анастасія Нестеренко, яка збирається повернутися в Україну, щоб заощадити на житлі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: українці у польщі, польща, Світ, коронавірус
В тему

Останні матеріали