14 Березня 2020
Новини

На Волині у 10 тисячах оселях можуть «обрізати» газ

На Волині у 10 тисячах оселях можуть «обрізати» газ

На Волині майже 10 тисяч осель можуть залишити без  газу. Відтак боржники вже отримали  повідомлення про припинення поставок газу  від «Волиньгаз збуту».

Станом на 1 березня 2020 року заборгованість за газ клієнтів «Волиньгаз збуту» становить понад 450 млн.грн, - повідомляють у ТОВ «Волиньгаз збут».

Такий показник на 30 % менший, ніж минулоріч. Неплатежі за газ скоротились завдяки ефективній роботі компанії з боржниками.

Від початку року "Волиньгаз збут" надіслав клієнтам-боржникам 9 831 тис. письмових повідомлень про припинення поставок газу на загальну майже 22 млн. грн. Найбільшу кількість повідомлень надіслали неплатникам у Луцьку, а також Луцькому, Ковельському та Володимир-Волинському районах.

"Клієнтам, котрі не сплачують за блакитне паливо і накопичують борги ми повинні припинити газопостачання. Тільки в січні газорозподільній компанії було надано доручення на припинення подачі газу 3 811 клієнтам-боржникам, їх борг становив 13,2 млн грн. Згідно з законодавством, у разі непогашення боргу після отримання повідомлення, ми маємо надати доручення "Волиньгазу" на відключення газу. Надалі починається стягування борг через суд», - сказав директор ТОВ "Волиньгаз збут" Микола Тищук.

Накопичення боргів і несвоєчасні розрахунки ставлять під загрозу стабільне постачання газу для споживачів Волині. Через відсутність оплати "Волиньгаз збут" не має можливості своєчасно розрахуватися з державним постачальником - НАК "Нафтогаз України" - за спожитий населенням газ і оперативно замовити необхідні обсяги для подальшого забезпечення газом споживачів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, ціна на газ, волиньгаз
В тему