12 Березня 2020
Новини

Церкви і коронавірус: як відбуватимуться служби в Україні

Церкви і коронавірус: як відбуватимуться служби в Україні

В Українській греко-католицькій церкві через карантин готові проводити богослужіння онлайн.

Про це розповів obozrevatel керівник Департаменту інформації УГКЦ, протоієрей Ігор Яців. За його словами, під час Великого посту потрібно дотримуватися домашнього молитовного правила.

"Можна користуватися трансляціями богослужінь за допомогою сучасних засобів комунікації. Заохочуємо священиків, готових відповідати на прохання вірян приділяти їм Таїнства Сповіді та Причастя вдома, особливо коли мова йде про хворих людей", – цитує Яців слова Глави УГКЦ, Блаженнішого Святослава.

Що стосується участі в богослужіннях, керівництво церкви насамперед закликає всіх дотримуватися правил особистої гігієни в храмах.

"У цей період може бути виправданим не торкатися і не цілувати ікони. Крім цього, вимагаємо в наших церквах посилити заходи протиепідемічної безпеки, щоб наші храми були завжди чистим і безпечним місцем для особистої та спільної молитви", – зазначив протоієрей.

У свою чергу, Православна церква України (ПЦУ) випустила рекомендації для парафіян, як убезпечити себе від зараження коронавірусом. При цьому в ПЦУ не вважають за необхідне вводити обмеження на проведення регулярних богослужінь.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: церква, православна церква україни, Україна
В тему

Останні матеріали