12 Березня 2020
Новини

Хто такі ротарійці?

Хто такі ротарійці?

Ротарі об'єднує лідерів – представників усіх континентів, культур та професій з метою обміну ідеями та ведення діяльності на користь громад у всьому світі. Членами Ротарі є бізнесмени та професійно успішні люди, які здійснюють гуманітарне служіння, підтримують високі етичні стандарти, допомагають будувати взаєморозуміння і мир у світі.

Більше ніж 34 000 Ротарі Клубів у більш як 200 країнах і географічних областях втілюють проекти служіння як у своїх місцевих громадах, так і поза їх межами.

Ротарійські Групи Навчальних Обмінів допомогли понад 45 000 молодих фахівців навчатися на своїй професійній ниві у інших країнах. Ротарійці зустрічаються щотижня, щоби запланувати свою діяльність, а також обмінюються своїми професійними досягненнями, що сприяє кар'єрному росту.

Ротарійці серед нас давно

Ротарійський рух на нинішній території України існував ще до Другої світової війни. Перший Клуб був створений у 1928 році в Ужгороді (тоді – Чехословаччина). На жаль, в 1939 році Клуби припинили свою діяльність, а в 1941 році були офіційно призупинені рішенням Ротарі Інтернешенл. Тому відродження Ротарійського руху в Україні припало вже на часи незалежної України.

На сьогодні на території нашої держави діють 52 Клуби у 26 містах. Це відомі та впливові люди, які застосувують свої знання та можливості там де цього найбільше потребують.

Найглобальнішим проектом Ротарі є ліквідація поліомієліту на планеті. У 1985 році Ротарі започаткувало ПоліоПлюс - амбіційну програму, метою якої є імунізація від поліомієліту всіх дітей світу. У результаті спільних зусиль захворюваність на поліомієліт знизилася на 99 відсотків порівняно з 1988 роком, і світ стоїтьна порозі повної ліквідації цієї хвороби.

Відтепер рух Ротарійців відроджується і в Луцьку

Невдовзі у нашому місті постане новий клуб, який влиється у міжнародну спільноту Ротарі та стане точкою опори нашої громади. Люди з активною громадською позицією, лідери та однодумці займатимуться проектами для покращення життя власної громади.

Водночас не варто забувати, що ставши ротарійцем людина отримує і багато привілегій:

  • Безмежні можливості для саморозвитку.
  • Налагодження бізнес-звязків.
  • Можливість теплих зустрічей по всьому світу, адже клуби Ротарі всюди.

Також це чудова нагода відволіктися від звичайного, буденного життя, роботи, бо з Ротарі можна бути ТАМ і спробувати ТЕ, про що навіть і не думали.

Зараз є унікальна нагода стати частинкою фундаменту руху Ротарі на Волині. Кожного вівторка ми збираємось о 18:30 в кав’ярнях або бібліотеках, в ресторанах або мистецьких галереях, щоб в приємній дружній атмосфері обговорити, що можна було б покращити у нашому місті, зробити його комфортнішим і сучаснішим. Приєднуйтеся до великої міжнародної ротарійської сім’ї!


Контактна інформація: 

  • Мобільний тел.(098)-87-20-691, Назарій
  • Електронна пошта box_for_letters@ukr.net
  • https://www.facebook.com/LutskRotaryTeam

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Світ
В тему