10 Березня 2020
Новини

На Одещині вчительку оштрафували за цькування школярів

На Одещині вчительку оштрафували за цькування школярів

В Одеській області суд оштрафував вчительку школи №11 міста Ізмаїла за булінг школярів.

Йдеться про викладачку Жанну Мунтяну, пишуть місцеві ЗМІ.

Потерпілими у справі виступили четверо учнів 9 класу та їх законні представники в особі батьків. Також позивачів підтримував адвокат. Підтримати обвинувачену прийшли кілька колег. Сама ж Мунтян на засідання не з'явилася, пославшись на те, що перебуває на лікарняному.

В ході засідання потерпілі та їхні батьки озвучили деякі факти (частина з них підтверджена письмовими доказами, в тому числі медичними документами і оцінками з шкільного журналу і щоденників), доповнили їх своїми поясненнями.

Адвокат обвинуваченої не зміг нічого заперечити щодо озвучених фактів і робив акцент на недоліках адмінпротоколу, який склав дільничний.

Вислухавши аргументи сторін, суд визнав обвинувачену винною у цькуванні школярів і психологічному насильстві над дітьми, оштрафувавши її на 1360 гривень.

Нагадаємо, на початку березня в Одеській області розгорівся скандал через приниженя з боку вчительки по відношенню до дітей. Все почалося з того, що педагог при всьому класі оголосила, що в однієї з учениць – педикульоз. Її друзі після цього стали записувати виховні бесіди викладача, а після дали послухати аудіо батькам.

Зокрема, вчителька так зверталася до дітей: "Твоє місце на зоні", "Помий свій рот від фекалій", "Ти і твоя сім'я зеки", "Ти тупіший за шкільну дошку".

Батьки звернулися в поліцію, яка відкрила провадження за статтею про булінг.

4 березня батьки учнів 9 класу приїхали в Одеське обласне управління освіти. Там їх запевнили, що взяли ситуацію на контроль, але до рішення суду не можуть звільнити скандальну вчительку, яка, до того ж, знаходиться на лікарняному. 10 березня суд визнав її винною і оштрафував.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: одеса, булінг, школярі, суд
В тему