10 Березня 2020
Новини

Карнавальні костюми, проклинання й солодощі: як відзначають Пурим

Карнавальні костюми, проклинання й солодощі: як відзначають Пурим

У різних частинах світу євреї ще з вечора 9 березня почали відзначати найвеселіше свято року – Пурим.

До вечора 10 березня знаменуватимуть порятунок перських євреїв від винищування їх Аманом, улюбленцем перського царя Ахашвероша.

Улюбленець царя був його радником і палким ненависником єврейського народу. Саме з цієї причини він вирішив їх винищити, проте не вдалося. Цариця Естер, яка була єврейкою, зуміла переконати чоловіка дозволити євреям завдати удару. В результаті постраждало багато перських антисемітів, а самого Амана стратили і за місцевим звичаєм відрізали йому вуха.

У ці дні євреї одягають яскраві кольорові перуки, карнавальні костюми абощо. Окрім цієї традиції, свято має й інші три. Серед них – зачитування сувою Естера, дарування солодощів дітям та бідним, а також випивання великої кількості вина, аби не відрізняти, чи проклинають вони Амана, чи благословляють Мордехая (визволитель єврейського народу).

Традиційною стравою цього вечора є «вуха Амана», які подають у формі трикутника з різними начинками.

Також на це свято влаштовують гумористичну сценку. А у різних містах України до святкування Пурими підходить творчо, тому відзначають його у французькому, музичному та інших стилях.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: свято, Світ
В тему

Останні матеріали