29 Лютого 2020
Новини

На Волині прикордонники стріляли по контрабандистах

На Волині  прикордонники стріляли по контрабандистах

Аби затримати трьох волинян, які намагалися незаконно перетнути кордон, прикордонникам Луцького загону довелося стріляти. Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ.

Троє місцевих мешканців с. Гуща Любомльського району Волинської області під виглядом рибалок намагалися потрапити до р. Західний Буг, що знаходиться за лінією інженерних прикордонних споруд.

Чоловіки звернулися до прикордонників аби отримати відповідний дозвіл. Проте, коли вони прибули до місця пропуску за лінію інженерних прикордонних споруд, правоохоронці звернули увагу на те, що у них не було жодних знарядь для риболовлі. Тому прикордонний наряд не пропустив «рибалок».

Проте, чоловіки виявилися «наполегливими» та, ігноруючи правоохоронців почали рухатись у бік кордону з Польщею. На вимоги правоохоронців зупинитись та пред’явити документи, чоловіки не реагували, почали зухвало себе поводити, нецензурно висловлювались та усіляко провокувати прикордонників, при цьому один з них вдався до втечі.

В ході затримання порушників охоронці кордону здійснили попереджувальні постріли. В результаті двох порушників охоронці кордону затримали одразу, третьому вдалось втекти.

На громадян складено адміністративні документи за ст. 202 «Порушення прикордонного режиму» та ст. 185-10 «Злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника Державної прикордонної служби України» КУпАП.

В подальшому правоохоронці з’ясували, що зазначені особи, ймовірно, причетні до протиправної діяльності на державному кордоні, пов’язаної з незаконним переміщенням цигарок.

Зазначимо, що мешканці прикордоння, які причетні до контрабанди цигарок з України в Польщу використовують різні схеми. Однією з них є відстеження руху прикордонних нарядів вдаючи з себе рибалок, або під виглядом проведення сільськогосподарських робіт.

Нагадаємо, що прикордонники під час охорони державного кордону, окрім спеціальних засобів та заходів  фізичного впливу мають право застосовувати й зброю. Тому радимо не провокувати правоохоронців та виконувати їхні законні вимоги.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луцьк, Волинь, прикордонники
В тему

Останні матеріали