28 Лютого 2020
Новини

Чи будуть закривати тубдиспансер на Волині

Чи будуть закривати тубдиспансер на Волині

Голова Волинської облради Ірина Вахович заперечує закриття тубдиспансеру.

Про це інформує пресслужба облради.

Голова обласної ради Ірина Вахович категорично заперечує цю неправдиву інформацію і закликає волинян не поширювати її. Власник підприємства - громада Волинської області. Представницька влада, тобто Волинська обласна рада жодних офіційних заяв з цього приводу не робила і не розглядала відповідних проєктів рішень.

"На сьогодні комунальне підприємство «Волинський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр» - в пріорітеті фінансування. Воно не закривається, а,навпаки, буде розвиватися. Адже, починаючи з 2018 року, ми вкладаємо в цей заклад немалі кошти. Маю на увазі капітальні видатки. До цього багато років цій лікарні уваги не приділяли, бо, напевно, в депутатів були інші пріорітетні завдання.

В обласному бюджеті 2020 року вже закладено 2,5 млн грн. Зауважу, що цьогорічні кошти будуть спрямовані на ремонт одного з відділень, в якому будуть лікуватися хворі, які наразі перебувають в Поворському фтизіатричному паліативному відділенні. Хворих переведуть в нове відділення з Поворської лікарні тільки після того, коли будуть створені всі умови у відремонтованому приміщенні в Луцьку. Ніхто з цих людей не опиниться на вулиці і ніхто з них не буде позбавлений медичної допомоги. Також дуже прошу: не поширювати фейків про те, що сімейні лікарі будуть обслуговувати хворих з туберкульозом відкритої форми", - зауважила голова обласної ради.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луцьк, Волинь
В тему