28 Лютого 2020
Новини

Через арешт рахунків НСТУ заблокована робота мовника

Через арешт рахунків НСТУ заблокована робота мовника

"Суспільне" боргує понад 10,5 млн євро.

Національна суспільна телерадіокомпанія України (НСТУ) заявила, що її рахунки було арештовано, що призвело до блокування роботи "Суспільного", ідеться в заяві НСТУ.

Так, згідно з рішенням суду "Суспільне" має сплатити борг акціонерному товариству "Євроньюз" у розмірі 10 млн 591 тис. 224 євро 48 центів та 73 080 гривень судового збору в рамках провадження відкритого Міністерством юстиції України.

Зазначається, що "Суспільне" отримало цей борг як правонаступник прав та обов'язків колишньої державної Національної телекомпанії України, яка припинила свою діяльність.

"Співпраця колишньої державної НТУ з "Євроньюз" розпочалася 2010 року ще до створення суспільного мовника. Згодом із бюджету було припинене виділення коштів на оплату ліцензійних платежів за договором про створення українськомовної версії "Євроньюз", що й спричинило появу боргу та відповідний судовий процес", - пояснили в НСТУ.

Наголошується, що арешт рахунків унеможливив підготовку до трансляції Олімпійських ігор 2020, блокує забезпечення участі України в цьогорічному Євробаченні та зупиняє запуск нових проєкт. Арешт також призведе до повної зупинки діяльності телерадіокомпанії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: телебачення, арешт, Україна
В тему