25 Лютого 2020
Новини

Десятеро дітей і вагітна мати отруїлися на Рівненщині чадним газом (відео)

Десятеро дітей і вагітна мати отруїлися на Рівненщині чадним газом (відео)
Фото ілюстративне

Багатодітна родина - десятеро дітей та їхня вагітна мати отруїлися чадним газом на Рівненщині.

Усіх шпиталізували. Сім'я ледь не вчаділа через те, що вітром пошкодило димовивідну трубу. Поліція відкрила кримінальне провадження. Батька можуть притягнути до відповідальності, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Наймолодшому хлопчику 11 місяців, а найстаршому - 14 років. "Діти були в середньо-важкому стані. Їх турбував біль голови. Крім того, було повторне блювання. Деякі з них відчували ще запаморочення і надмірну сонливість", - розказала завідувачка педіатричним відділення Сарненської райлікарні Наталя Басиста-Токова.

За дітьми, наймолодшому з яких 11 місяців, наглядають тітки. Їхня матір, яка на 23 тижні вагітності, перебуває у реанімації.

До лікарні Ірину та десятьх дітей зранку привіз чоловік. Каже, добре, що встигли прокинутися. Дітей почало нудити. "Побачила, що це не просто отруєння, а інтоксикація пішла. Почали ножки підкошуваттися", - згадує матір Ірина Саванчук.

Причиною отруєння родини став газовий котел. "Димовивідний патрубок був не закріплений. Внаслідок цього відбулася розгерметизація димовивідної труби. Саме тому відпрацьовані гази від працюючого котла почали виходити в приміщення", - пояснив головний інженер Сарненського відділення АТ "Рівнегаз" Сергій Іванов.

Газовики з'ясували, що перед опалювальним сезоном чоловік самотужки замінив старий газовий котел. Тепер його можуть притягти до відповідальності. "Слідчими відкрите кримінальне провадження за неналежне виконання батьківського обов'язку з догляду за дитиною у зв'язку із тим, що саме батько попередньо змінив конструкцію газового котла", - розповів керівник слідчого відділення Березнівського віддлення поліції Дмитро Веремчук.

За це чоловіку загрожує до п'яти років за гратами. Однак в поліції кажуть, що провадження можуть і перекваліфікувати, адже батько не прагнув заподіяти зле дітям та вагітній дружині. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: рівне, отруєння
В тему