24 Лютого 2020
Новини

Затримали шахраїв, які видавали себе за поліцейських та обкрадали волинян (фото)

Затримали шахраїв, які видавали себе за поліцейських та обкрадали волинян (фото)

На території Волині та ще кількох областей України зловмисники телефонували людям і вимагали гроші за непритягнення до кримінальної відповідальності їхніх рідних.

Про це повідомляється на сайті Національної поліції України.

Двох аферистів «на гарячому» затримали у Хмельницькому оперативники внутрішньої безпеки НПУ, карного розшуку та слідчі поліції Хмельниччини.

Працівники Хмельницького управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ отримали інформацію про діяльність злочинної групи, яка ошукала чимало мешканців Львівської, Тернопільської, Київської, Полтавської, Сумської областей. За відомостями співробітників карного розшуку Волинської області — вчинила 10 злочинних епізодів у їхньому регіоні і, врешті, дісталася Хмельниччини.

21 лютого 2020 року зловмисники зателефонували жительці Хмельницького, представилися поліцейськими і повідомили, що її донька скоїла ДТП. За можливість уникнення відповідальності дитини перелякана жінка власноруч віддала псевдокопам тисячу доларів США та 10 тисяч гривень.

Наступного дня жертвою аферистів стала ще одна хмельничанка. Цього разу гроші потрібно було передати за «врятування» сина від покарання, який начебто спричинив аварію та сам потрапив до реанімації. У розпачі потерпіла віддала пройдисвітам всі наявні кошти — 420 доларів США та 10 тисяч гривень.

Однак розжитися злочинним заробітком шахраям не вдалося. Біля сусіднього дому двох учасників групи — 23-х та 27-річних уродженців Харківської області — затримали оперативники внутрішньої безпеки НПУ спільно з колегами з карного розшуку, слідчого управління та інших оперативних підрозділів ГУНП у Хмельницькій області. Під час обшуку у чоловіків виявлено та вилучено майже 25 тисяч гривень, мобільні телефони і кілька сім-карток.

Працівники карного розшуку поліції Волині та Полтавщини затримали їхнього третього поплічника — 25-річного раніше судимого харківчанина — на залізничному вокзалі у місті Гребінка Полтавської області, коли той прямував з Хмельницького потягом.

Наразі гастролерів затримано в порядку ст. 208 КПК України до обрання запобіжного заходу. Поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають подальші слідчі дії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, поліція, шахрайство
В тему

Останні матеріали