24 Лютого 2020
Новини

Як у Луцьку вимагали відставки Авакова (фото, відео)

Як у Луцьку вимагали відставки Авакова (фото, відео)

У Луцьку під стінами Волинської облдержадміністрації відбулася акція протесту «Геть аваковірус!», на якій вимагали звільнити міністра МВС Арсена Авакова.

24 лютого зібралося близько 20 активістів, які солідарні з активістами цього ж протесту в Києві, Львові та Дніпрі.

«Вимога залишається такою ж: міністр Аваков, міністр-чорт має піти зі своєї посади за купу справ. За нерозслідувані вбивства, за напади на активістів, за провал реформи правоохоронних органів, за корупційні чинники і за ті речі, які він зараз робить, перебуваючи на посаді.

Нова влада в особі президента Володимира Зеленського сказала, що його (Авакова - ред.) залишають і дають випробовувальний термін – півроку. Щоб залишитися на посаді, він не придумав нічого іншого, як розслідувати справу вбивства журналіста Шеремета і затримати невинних людей. Вся країна про це знає, всі розумні люди обурюються цьому факту. Ми вже мовчимо про справу Катерини Гандзюк, яка розслідується  роками. Слідство намагається не затримувати не те, що виконавців, а замовників вбивства», - зазначив депутат Луцькради Павло Данильчук.

Також він додав, що також протест організували і через те, що він має вплив на діючу владу.

Громадська активістка Марія Доманська зауважила, що серед активістів є люди, які були членами атестаційної поліцейської комісії.

«Ми ходили в поліцію як на роботу, але те положення, на основі якого ми проводили атестацію, вже закладало те, що реформа не відбудеться. На Волині лише 7% правоохоронців було звільнено. І це був один з найвищих відсотків в Україні. Цього міністра потрібно звільняти, і ми потребуємо інших підходів. Тому ця акція – це одна з ряду, які ще будуть проходити в Україні. Вона є складовою адвокаційної кампанії проти Авакова. Ми вирішили звернутися саме до адміністрації, яка є представництвом президента України. Тому ми кажемо: «Геть аваковірус». Тому ми і прийшли в масках, аби розказати, що найбільший вірус – це не короновірус, а аваковірус. Який стримує багато процесів в нашій країні», - резюмувала активістка.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, арсен аваков
В тему