22 Лютого 2020
Новини

В Україну суне негода

В Україну суне негода

В Україні у найближчі два дні тепла і суха погода зміниться дощем, мокрим снігом, а місцями майже шквальним вітром.

Про це повідомляє Укргідрометцентр.

Так, уночі проти понеділка, 24 лютого, у західних, вдень у південно-східних областях місцями будуть значні опади. По країні 23 лютого вітер посилиться до 15-22 м/с, 24 лютого місцями, крім північно-східної частини, сильний вітер 25-28 м/с.

У Карпатах сніг, вночі 24 лютого значний сніг, сильна хуртовина, на дорогах снігові замети, ожеледиця, 23 лютого пориви вітру 25-30 м/с, 24 лютого – 40 м/с. Ускладнення погодних умов 23 лютого буде відповідати I (жовтому), 24 лютого – II (помаранчевому) рівню небезпеки.

Також 24 лютого внаслідок проходження активного циклону у горах Івано-Франківської області очікується значна сніголавинна небезпека (3 рівень). Очікується приріст сніжного покриву висотою на високогір'ї – до 20-30 см. Туристів закликають утриматися від походів у гори.

Нагадаємо, в цьому році Україна пережила одну з найтепліших зим в своїй історії: було побито відразу декілька температурних рекордів.

А ось весна особливо не порадує: синоптики також попередили, що березень в Україні може бути несподівано холодним через те, що в Україні змінюються температурні режими.

Аномальна зима негативно вплинула на посіви: аграрії попередили, що урожай цього року буде далеко не рекордним, і українцям варто готуватися до подорожчання хліба.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, прогноз погоди
В тему