21 Лютого 2020
Новини

В ООН засудили агресію в Нових Санжарах

В ООН засудили агресію в Нових Санжарах

Напади на евакуйованих з Китаю у Нових Санжарах, коли постраждало дев'ятеро поліцейських та один активіст, засудили в Організації Об’єднаних націй. І закликали українське суспільство керуватися фактами, а не страхом, а владу - вжити заходів безпеки для всіх, кого це стосувалося.

Про це повідомили у представництві ООН в Україні.

У заяві наголосили, що евакуйовані "вже пройшли через травматичний період затяжної ізоляції і заслуговують на повагу до гідності та безпечне повернення в Україну".

"ООН засуджує насильство та закликає уряд вжити всіх необхідних заходів для гарантування безпеки для всіх, кого торкнулась ця ситуація", - заявили в Організації Об’єднаних націй.

У представництві додали, що продовжують підтримувати заходи українського уряду щодо посилення готовності і реагування на спалах нового коронавірусу з Китаю. Там також нагадали, що у минулому в ситуаціях зі спалахами хвороб страх і недовіра гальмували, а не допомагали реагувати на загрозу.

"Тому зараз - час фактів, а не страху, час раціональності, а не чуток. Це час солідарності, а не стигми", - йдеться в заяві.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, коронавірус, китай, оон
В тему

Останні матеріали