20 Лютого 2020
Новини

Евакуація з Уханю: у Нові Санжари запросили полтавських і київських лікарів

Евакуація з Уханю: у Нові Санжари запросили полтавських і київських лікарів

До Нових Санжарів Полтавської області, де будуть перебувати під наглядом евакуйовані з Китаю українці та іноземці, запросили фахівці з інфекційних хвороб з Полтави і Києва.

Як повідомили в Полтавській обласній держадміністрації, прибуття фахівців очікують в медичному центрі Національної гвардії України.

"Голова Полтавської ОДА Олег Синегубов запросив в Нові Санжари фахівців медичної галузі Полтавщини, зокрема, завідуючу кафедрою, доктора медичних наук, доцента, лікаря вищої категорії за фахом" Інфекційні хвороби "Тетяну Коваль і заступника головного лікаря по медичній частині" Полтавської обласної клінічної інфекційної лікарні "Людмилу Волошину" , – йдеться в повідомленні.

Крім того, до оглядам прибули також "залучать фахівців з Києва, які вже виїхали".

Керівник області запевнив, що зробить все, щоб уникнути будь-яких загроз для жителів області.

В ОДА нагадали, що прибули з Ухань громадяни України пройшли санітарно-епідеміологічні перевірки стану здоров'я при посадці на борт в Китаї, під час проміжної посадки в Казахстані, а також контроль на борту літака під час польоту.

Лікарі українського МОЗ підтвердили, що всі евакуйовані здорові, не мають ніяких симптомів хвороби, але повинні пройти карантин протягом 14 днів.

Евакуйовані громадяни будуть жити в закритому медичному центрі Національної гвардії в Нових Санжарах. Він буде повністю ізольований і переведений на суворий режим бактеріологічної безпеки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, коронавірус, китай
В тему

Останні матеріали