19 Лютого 2020
Новини

За тиждень від грипу померли 10 українців

За тиждень від грипу померли 10 українців

Лише за останній тиждень в Україні десятеро людей померли від ускладнень грипу. Загалом на ГРВІ захворіли 245 055 осіб.

Станом на 19 лютого 38 людей померли від ускладнень грипу в Україні з початку епідсезону (перша смерть була зафіксована 31 грудня). За останній тиждень від грипу померли 10 людей, повідомили у МОЗ. Усі пацієнти не були вакциновані. Наразі епідемії немає, однак кількість хворих лише зростає. Центр громадського здоров'я наголошує, що в Україні є вакцина, тому можна робити щеплення. Втім, з 1 жовтня від грипу вакцинувалися лише 237 120 людини.

Як повідомляє Центр громадського здоров'я України, захворюваність на грип та ГРВІ в Україні перевищила епідемічний поріг на 55,6% й має середню інтенсивність. 

Що відомо про грип А (H1N1)?
Його називають "свинячим грипом". Це вкрай інфекційне гостре респіраторне захворювання свиней та людей, що викликається одним з декількох вірусів свинячого грипу А. Вірус розповсюджується повітряно-крапельним шляхом, при прямому та непрямому контакті. Як правило, клінічні симптоми вірусу схожі з симптомами сезонного грипу. Але клінічна картина варіюється в широких межах – від безсимптомної інфекції до важкої пневмонії з летальними наслідками.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, грип, смерть
В тему

Останні матеріали