18 Лютого 2020
Новини

НАТО закликає Росію вивести війська з Донбасу. Вже 3 роки закликає

НАТО закликає Росію вивести війська з Донбасу. Вже 3 роки закликає

НАТО закликає Росію вивести війська з Донбасу та дотримуватися Мінських угод.

Москва повинна припинити підтримувати терористів, сказала прес-секретар Альянсу Оана Лунгеску, слова якої наводить прес-служба Місії України при НАТО на своїй сторінці у Facebook.

"Ми стурбовані ескалацією насильства з боку підтримуваних Росією сепаратистів на сході України сьогодні вранці. Це підриває Мінські угоди і зусилля з мирного врегулювання конфлікту", – зазначила вона.

Лунгеску нагадала, що НАТО повністю підтримує територіальну цілісність і суверенітет України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

"Ми як і раніше закликаємо Росію вивести свої сили, припинити підтримку сепаратистів і зробити справжні зусилля щодо виконання мінських угод", – додала вона.

Нагадаємо, вранці 18 лютого озброєні формування РФ почали наступ на Донбасі. Збройні сили України зазнали важких втрат під час боїв. Після 10:00 російські війська відступили.

За офіційними даними, поки відомо про одного загиблого і чотирьох поранених українських бійців. Втрати терористів виявилися більшими: четверо загиблих і шестеро поранених.

Зауважимо, що НАТО й раніше закликало Росію до виведення військ. Зокрема, такі заяви лунали і в 2017 році, і в 2018-му, і в 2019-му.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: нато, Політика, росія, Україна
В тему