18 Лютого 2020
Новини

На Волині стартував масштабний проект інформування про Євросоюз

На Волині стартував масштабний проект інформування про Євросоюз

З листопада 2019 по 2022 рік на базі Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки діятиме проєкт «Кафедра Жана Моне студії Європейського Союзу за програмою ЄС «Еразмус+».

Про це у коментарі ІА «Конкурент» розповів завідувач кафедри міжнародних економічних відносин та управління проєктами університету, професор, доктор економічних наук Андрій Бояр.

«Цей проєкт відрізняється від попередніх.  Вони були менші за масштабом запланованих заходів і обсягом фінансування відповідно», – наголосив координатор проєкту.

Поширення знань про Європейський Союз на Волині та інших областях будуть сприяти  добросусідським відносинам між Україною та ЄС. Це створить  передумови для більш тісної інтеграції між ними.

Проєкт орієнтований на підготовку та підвищення кваліфікації близько 100 викладачів, 160 магістрантів і аспірантів та 100 державних службовців регіону. Заплановані у рамках проєкту міжнародна конференція, заходи для мас-медіа, розповсюдження рекламних матеріалів, публікації на веб-сайті проєкту та в інтернеті матимуть вплив на сотні інших людей.

Буде організовано та проведено:

  • три 48-годинні тренінги «Європейська інтеграція України: компетентний шкільний учитель»;
  • три 48-годинні тренінги «Європейська інтеграція України: компетентний студент»;
  • три 48-годинні тренінги «Європейська інтеграція України: компетентний державний службовець»;
  • 2 нові щорічні курси в магістратурі факультету міжнародних відносин СНУ «Європейський Союз: місія та організація» та «Фінанси ЄС», слухачами яких можуть стати усі бажаючі студенти; 
  • міжнародну науково-практичну конференцію «Європейська інтеграція і транскордонне співробітництво».

Результатом реалізації проєкту також стане:

  • опублікування навчального посібника «Європейська інтеграція»;
  • опублікування брошури «Угода про асоціацію між Україною та ЄС: що потрібно зробити для посилення її імплементації на регіональному рівні?»;
  • видання збірника матеріалів конференції «Європейська інтеграція і транскордонне співробітництво»;
  • опублікування 7 наукових статей з євроінтеграційної тематики у рецензованих журналах;
  • створення Центру студій ЄС при СНУ імені Лесі Українки.

Організаційними партнерами є Волинський регіональний центр підвищення кваліфікації та Волинський інститут післядипломної педагогічної освіти.

Як розповів Андрій Бояр, він та усі інші виконавці уже мають значний досвід викладання та досліджень за тематикою європейської інтеграції. Трьох співробітників запросили до команди виконавців з вишів Любліна, Києва та Харкова.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: сну ім.лесі українки, освіта, луцьк, Волинь
В тему