17 Лютого 2020
Новини

У Дніпрі на ремонті школи привласнили сім мільйонів

У Дніпрі на ремонті школи привласнили сім мільйонів

У Дніпрі співробітники Служби безпеки України викрили корупційну схему, за допомогою якої чиновники привласнювали гроші, виділені на капітальний ремонт школи.

Як повідомили у спецслужбі, в ході розслідування з'ясувалося, що в 2018-2019 роках один з департаментів органу місцевого самоврядування області провів ряд тендерних закупівель з капітального ремонту будівель і благоустрою прилеглої території навчального закладу на загальну суму 49 млн грн.

За версією слідства, перемогу на тендері штучно отримали фірми, пов'язані з чиновниками, а в ході реконструкції об'єкта головні підрядники свідомо дублювали частину виконаних робіт.

За попередніми оцінками, ця угода дозволила присвоїти майже сім мільйонів гривень бюджетних коштів, які були виведені через фірми-прокладки в тіньовий обіг.

В ході слідчих дій було вилучено тендерна документація, підписані акти виконаних робіт, платіжні доручення та інші документи, які підтверджують незаконність операції.

Було відкрито кримінальне провадження за статтею "привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем", проводяться експертизи.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: дніпро, Корупція
В тему