17 Лютого 2020
Новини

Ретроградний Меркурій: що дуже важливо зробити

Ретроградний Меркурій: що дуже важливо зробити

17 лютого розпочався перший період ретроградного Меркурію цьогоріч. Таких періодів у 2020 році буде аж три, тому слід дізнатися, чим цей період загрожує землянам і що потрібно робити, щоб якнайкраще пережити цей складний астрологічний період.

Спочатку розберімось з ретроградністю, що ж це за термін такий?

Ретроградність — це такий період, коли пересічному спостерігачу з Землі здається, що якась планета рухається у зворотному напрямку. Такий дивний рух планети та буде впливати на жителів Землі. Ретроградними можуть бути всі планети Сонячної системи. Місяць та Сонце у цей перелік, звісно, не входять.

Відповідно Меркурій, як найближча планета до Сонця, буває ретроградний найчастіше протягом року. І перший період ретроградності розпочинається буквально зараз.

Планета Меркурій названа так на честь римського бога Меркурія (у грецькій міфології — це Гермес). Цей бог був посланцем інших богів, а також покровителем швидкості, бо у нього були чарівні сандалі. Також він опікувався торгівлею, укладанням договорів та подорожами.

І якщо під час директного, тобто, прямого руху планети, зі спілкуванням та юридичними питаннями все гаразд, то під час ретроградного Меркурія справи, якщо не йдуть шкереберть, то починають уповільнюватися аж поки планета знову не почне рухатися прямо.

Тому розпочався той період, коли сміливо можна «спихати» на ретроградний Меркурій проблеми з комунікацією, поштою, спілкуванням, юридичними тонкощами, роботою офісної техніки та власних комп’ютерів тощо.

Триватиме період ретроградного Меркурія недовго — практично місяць — до 10 березня, а наступний слід чекати аж улітку. Тому ми підготували для вас поради, що потрібно зробити, щоб пережити період ретроградного Меркурія якомога ефективніше.

Ретроградний Меркурій 2020: що потрібно робити

- розгребіть завали: на роботі, вдома та у стосунках. Зробіть справу, черговий дедлайн якої ви пропустили, поприбирайте нарешті вдома, а не після. Розірвіть стосунки з людиною, яку ви тримаєте у вашому житті у якості «запасного аеродрому».

- зробіть ревізію у всьому, що стосується комунікацій. Наприклад, посортуйте документи на робочому столі, зробіть резервні копії важливої інформації, віддайте в макулатуру папір, перевірте чи ви заплатили за інтернет, врешті-решт.

- відновіть старі зв’язки. Якщо у вас є подруга чи друг, про якого чи якого ви забули у шаленій круговерті життя, то це — хороший період, щоб це виправити. Також, можливо, є старий бізнес-партнер, з якими ви колись хотіли працювати, то зараз непоганий період, щоб це надолужити. А ось відновлювати зв’язки з колишніми — не варто, тільки проблем собі наживете. Але оскільки зараз триває період ретроградного Меркурія, то вони самі «напрошуватимуться» у ваше життя, тому будьте обережними та краще зателефонуйте мамі або родичам, про яких давно не згадували.

- також це вдалий період для того, щоб віддати борги. Тут без варіантів.

- не витрачайте свої нерви зайвий раз, коли у період ретроградного Меркурію, коли стоятимете в корку або запізнюватиметесь на важливу зустріч. Це все такий трішки невдалий астрологічний час.

Олена Кузьмич, дослідниця ритуалів

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: поради астролога, Світ
В тему

Останні матеріали