14 Лютого 2020
Новини

Телефонні шахраї в Луцьку хотіли «розвести» поліцейського на 200 тисяч

Телефонні шахраї в Луцьку хотіли «розвести» поліцейського на 200 тисяч

Телефонні шахраї у Луцьку намагались видурити у поліцейського гроші за схемою «Ваш родич у поліції».

Про це інформує пресслужба прокуратури Волині.

За процесуального керівництва прокуратури Волинської області слідчими слідчого управління ГУ НП в області повідомлено двом мешканцям Луганщини про підозру у вчиненні за попередньою змовою групою осіб підбурювання до надання неправомірної вигоди правоохоронцям та шахрайства.

Удень 12 лютого 2020 року кримінальна удача відвернулася від 30-річного та 28-річного молодиків. Хоч спочатку все ніби складалося якнайкраще.

Зателефонувавши до лучанина, один із них назвався його знайомим та повідомив, що втрапив у неприємну ситуацію – вчинив ДТП, наїхав на пішохода – і тепер потребує грошей, аби залагодити ситуацію з правоохоронцями та потерпілим.

Інший, узявши слухавку, назвався слідчим поліції, чим неабияк повеселив співрозмовника – справжнього працівника поліції.

Шахрай запевнив, що усі проблеми справді можна вирішити за 200 тисяч гривень. А от якщо цих грошей не надати – винуватцю ДТП загрожує в’язниця та позбавлення права керування транспортними засобами.

Співрозмовник ошуканців «сторгувався» з ними, пообіцявши надати 1850 доларів США «завдатку», та призначив їм зустріч, на яку приїхав, звісно, не сам, а з готовими до затримання злочинців колегами.

Горе-шахраїв затримали на місці злочину під час передачі коштів.

Обом їм повідомлено про підозру у вчиненні цих злочинів.

Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу. Правоохоронці також перевіряють, чи не причетні молодики до вчинення інших, в тому числі аналогічних, злочинів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, луцьк, шахрайство, поліція
В тему