13 Лютого 2020
Новини

В Одесі перевіряють членів екіпажу корабля, який був у Китаї (відео)

В Одесі перевіряють членів екіпажу корабля, який був у Китаї (відео)

Судно, яке наприкінці січня вийшло з китайського порту, зайшло в Одесу.

Про це інформує ТСН.

Два тижні тому контейнеровоз був у порту Шрі-Ланки, і там з’ясувалося, що шестеро членів екіпажу мають гарячку. Вже за два дні у компанії, якій належить судно, заявили -  усі члени команди здорові.

Контейнеровоз тільки зайшов в акваторію. Його швартують на приватному терміналі і на борт мають піднятися медики. Вони оглянуть усіх, без винятку, членів екіпажу. Якщо в когось виявлять ознаки хвороби, то судно стане на карантин, а недужих відправлять до ізолятору.

Це вже відпрацьована процедура, таким чином у порту вже перевірили майже три десятки суден. Але контейнеровоз, який щойно зайшов, перший, що побував в Китаї вже у розпал епідемії коронавірусу. І після цього кілька членів екіпажу мали високу температуру. 

"Асоціація торгового судноплавства Шрі-Ланки була повідомлена про масове захворювання команди. Наразі невідомо, точно чи  вони інфіковані коронавірусом. Точну вид хвороби може бути ідентифіковано тільки у порту, де є відповідні медичні прилади", - таке повідомлення тоді оприлюднив морський бюлетень.

Це було наприкінці січня. Але нині, судновласник запевняє, що члени екіпажу здорові.  Після Шрі-Ланки контейнеровоз побував вже у чотирьох країнах - сьогодні вранці він вийшов з Румунії, до того заходив в порти Єгипту, Лівії та Туреччини. В жодному з цих портів нарікань до стану здоров’я команди не було. За інформацією ТСН, серед членів екіпажу є українці, в тому числі й одесити.

Як повідомлялось раніше, двоє українців, які підхопили коронавірус на круїзному лайнері, вже почуваються краще і невдовзі їх можуть випустити з лікарень.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: одеса, китай
В тему