11 Лютого 2020
Новини

У луцьких комунальників відберуть зарплати

У луцьких комунальників відберуть зарплати

Луцьких комунальників, які відповідали за посипання тротуарів та доріг піщано-сольовими сумішами, позбавлять заробітної платні за лютий. Адже через непосипані вулиці до травмпункту потрапила велика кількість лучан.

Про це під час оперативної наради сьогодні, 11 лютого, повідомив виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт, пише ІА Волинські новини.

Як розповіла директор департаменту ЖКГ Надія Коленда, згідно із розпорядженням міського голови, СКП «Луцькспецкомунтранс» уповноважено забезпечити посипання вулиць та проїжджих частин від наслідків снігопаду та ожеледиці.

«Підприємство справилося із покладеним на нього завданнями, була виведена оперативно техніка. Задіяли 11 одиниць спецтехніки. В нічний та вечірній час вона працювала на всіх вулицях міста. Проте, слід сказати, що, за результатами тендеру, у департаменті ЖКГ видали наказ, який зобов’язав «Луцькспецкомунтранс» залучити інші комунальні підприємства до посипання вулиць спеціальними сумішами», – зазначила Надія Коленда.

З її слів, на кожне із таких підприємств виділили 45 тонн піщано-сольової суміші. І ці підприємства повинні були забезпечити очистку вулиць та доріг від снігу, а також посипання тротуарів в умовах надзвичайних ситуацій.

«Мушу зазначити, що цими підприємствами робота з посипання сумішами виконана неякісно, бо на тротуарах утворилася ожеледиця. Збільшилась кількість скарг на лінію швидкого реагування «15-80»», – зазначила очільниця департаменту ЖКГ.

«До травмпункту було багато звернень і ми мали аналіз. Це неприпустимо. Робота була виконана дуже погано. Допустили колапс і повинні відповідати за це. Ми не заплатимо комунальникам за лютий місяць. Це неприпустимо. Один раз в рік у нас випав сніг −7 лютого. Почалася зима. Замерзла вода і стало слизько. Невже ви виявились неготові? Ми ж закликали вас до сумлінного виконання завдань. Що, 7-го лютого зима прийшла неочікувано? Ви виявились байдужими. Ви повинні були вийти разом із людьми. Звичайно, всіх притягнемо до відповідальності», – звернувся Григорій Пустовіт до керівників комунальних установ, присутніх у залі.

Також він доручив департаменту ЖКГ провести службове розслідування і надати службові записки та пояснення, чому комунальники проявили «лінощі , байдужість і непрофесіоналізм».

«Також потрібно притягнути до відповідальності департамент ЖКГ – це вони повинні були контролювати. З’явилась каста людей, яких не можна примусити посипати тротуари. Це вже навіть не сидять, а лежать на посадах», – резюмував Пустовіт.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, погода
В тему

Останні матеріали