11 Лютого 2020
Новини

Підпал автомобіля журналістки: причетний майор поліції

Підпал автомобіля журналістки: причетний майор поліції

Слідчі встановили нових фігурантів у справі підпалу автомобіля журналістки львівської редакції «Радіо Свобода» Галини Терещук. Як повідомила головна прокурорка Львівщини Ірина Діденко, встановлено особи ймовірних замовника та пособника підпалу.

За її інформацією, 43-річний майор, старший оперуповноважений кримінальної поліції Франківського відділу підозрюється у змові із замовником, підшукуванні виконавця та спонукання його до вчинення злочину. Після виконання замовлення він оплатив послуги підпалювача. Поліцейський, який 22 роки пропрацював у правоохоронних органах, зараз у розшуку.

«Наразі ймовірний організатор переховується від слідства за кордоном, йому заочно повідомлено про підозру та оголошено в міжнародний розшук», —додали у прес-службі СБУ Львівщини.

Замовником підпалу, ймовірно, є 48-річний раніше судимий львів'янин.

«Відомий у кримінальному світі за контрабандні схеми, а також розкрадання палива з Львівської залізниці», — повідомила Ірина Діденко.

Група прокурорів підписала повідомлення про підозру обом фігурантам. Одного з них мають взяти під варту, іншого — затримати і обрати запобіжний захід.

Кримінальне провадження передали до УСБУ в Львівській області.

За ч.2 ст.347-1 КК України (умисне знищення або пошкодження майна журналіста) передбачено від 6 до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, підпал авто журналістки стався у ніч на 30 січня 2020 року на вул. Кубійовича у Львові. Правоохоронці затримали в Одесі виконавця злочину — 19-річного мешканця Хмельницького, якому повідомили про підозру та обрали запобіжний захід.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: львів, журналісти, підпал, автомобіль
В тему