10 Лютого 2020
Новини

На Львівщині лютує негода: зриває дахи і валить дерева

На Львівщині лютує негода: зриває дахи і валить дерева

На Львівщині через негоду повалені десятки дерев, зірвані дахи, а без сутруму залишилися близько 200 населенних пунктів.

На завтра штормове попередження отримала столиця. У Карпатах прогнозують мокрий сніг, хуртовину та потужний вітер, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

У курортному Трускавці, який наразі найбільше постраждав від негоди, вітер не вщухає від ночі. Протягом кількох годин він повиривав з корінням десятки дерев, поскидав величезні біг-борди та повалив огорожі. Сильний вітер зривав дахи навіть з багатоповерхівок. З однієї будівлі покрівля залетіла просто у балкони іншої багатоповерхівки.

"Покрівля на Дрогобицький, яка фактично зірвала цей дах, метрів 20 віднесла на житловий будинок. Там пошкодило вікна мешканцям", - розповів  начальник житлово-комунального господарства Трускавецької міськради Сергій Максимич.

Один з постраждалих будинків залишився без частини даху. Покрівля лежить просто на землі. У сусідньому Дрогобичі буревій пошкодив столітні надгробки на одному з найстаріших цвинтарів Галичини.

Вітер і досі не вщухає, тож комунальники навіть не усюди можуть проводити роботи, бо  подекуди працювати просто небезпечно. Ближче до гір, у Сколівському районі, дерева, які попадали, перекрили ділянку траси Київ-Чоп. Вони частково паралізували залізницю - потяги кілька годин їздили із затримкою.

Нині знеструмлено вже понад дві сотні населених пунктів і дзвінки про нові відключення продовжують надходити. Тим часом прогнози синоптиків невтішні: негода не вщухне і завтра.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: львів, погода, Надзвичайні події
В тему