8 Лютого 2020
Новини

Через медиків 2-річна дитина померла на гастроскопії: деталі трагедії (відео)

Через медиків 2-річна дитина померла на гастроскопії: деталі трагедії (відео)

У Києві дитина віком 2 роки померла під час проведення процедури гастроскопії .

Трагедія сталася через те, що медики не зробили необхідну анестезію.

Як йдеться в сюжеті ТСН,  результати судово-медичної експертизи показали, що у хлопчика в результаті гастроскопії був розрив глотки і стравоходу.

Додамо, що зондування – це болюча процедура, під час якої дітям до шести років, за європейськими стандартами, обов`язково вводять анестезію.

Натомість у лікарні анастезію дитині не робили. Максима сьогодні, 8 лютого. поховали у Вінницькій області. Як зазначають прокурори, якщо лікарську помилку доведуть, ендоскопіст отримає максимум три роки в’язниці.

Зазначимо, що правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження за неналежне надання медичної допомоги. Слідчі допитали лікаря, завідувача реанімаційного відділення і батька хлопчика, який перебував з сином поруч під час зондування. Наразі судової експертизи доведеться чекати близько місяця-півтора.

Як помер хлопчик: хронологія

Ввечері, 4 лютого, хлопчик грався зі своєю сестрою, вони стрибали на ліжку, про це розповіла мати.

Він гриз ногу ляльки і, коли зістрибнув з ліжка на подушки, мабуть, поперхнувся нею. Батьки перевірили горло, тато перевернув хлопчика догори ногами. Все було добре, але через годину дитину знудило.

Батьки викликали швидку і дворічного хлопчика госпіталізували в місцеву дитячу лікарню. Там зробили рентген, взяли аналізи і на ранок призначили гастроскопію.

Після першого разу лікар нічого не побачив, і повторив процедуру вдруге. Спочатку дитину тримала мати, а потім – батько, Юрій Мигович.

Коли лікар діставав зонд і шайбу, пішла кров, розпухла шия і дитина посиніла. Її намагались реанімувати, але марно.

Смерть дворічного хлопчика сталася через розрив горлянки та стравоходу. 

Що таке гастроскопія? Гастроскопія – це процедура, яка допомагає проаналізувати стан стінок стравоходу, шлунку та дванадцятипалої кишки. Гастроскопія проводиться за допомогою ендоскопічного інструменту – гастроскопу. Це гнучка трубка, яка вводиться в травний тракт. У середині гастроскопу знаходиться оптична система, яка передає зображення на монітор, за допомогою лікар оцінює стан органів травлення в режимі реального часу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ, медицина, смерть, діти
В тему