6 Лютого 2020
Новини

Відомий журналіст Волині відзначив 45-річчя творчості

Відомий журналіст Волині відзначив 45-річчя творчості

У Луцьку 5 січня у Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки було людно та гамірно. Адже в актовому залі зібралося багаточисельне товариство науковців та митців, аби привітати із 45-річчям творчої діяльності непересічну особистість, письменника, публіциста, заслуженого журналіста України, керівника медіа-холдингу Євгена Хотимчука.

Творчий хист Євгену Яковичу передався від мами, яка була однією з провідних артисток сільської «Просвіти», а також від її тата – діда Ївка, котрий мав веселу натуру і був великим жартівником. Хоча у дитинстві відомий журналіст Волині мріяв стати і шофером, і футболістом, і режисером.

Сьогодні Євгена Яковича добре знають в Італії, Польщі, Білорусі, Канаді та США.  Його газети й журнали щомісяця виходять 150-тисячними тиражами, а значить, за рік 1,8 млн друкованих видань Хотимчука читають не тільки на Волині, і в Україні, а й по всьому світу.   

У всіх 13 книгах волинського письменника наскрізною ниткою бринить шана до батьків. З них на творчому вечорі презентували три збірки: «Калиновий щем», «Женила сина Катерина» та «Байструк». І в кожній з них герої, історії яких взяті з життя, спілкуються гарячими та щирими словами Євгена Хотимчука.

«Я  знаю, що ще не навчився писати. Я вчуся. Це нелегко мені дається, бо усі свої твори пропускаю через себе, я цим живу» - зауважив на творчому вечорі Євген Якович, який, незважаючи на визнання та багаточисленних шанувальників його творчості, вважає  себе і досі  простим хлопчиною з волинського села Рудка-Козинська, який колись гірко плакав через смерть батька, каторжну працю і голодне дитинство.

Творчий ювілей Євгена Хотимчука

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луцьк, журналісти
В тему