6 Лютого 2020
Новини

16 способів вивчити англійську

16 способів вивчити англійську

Про важливість вивчення іноземної мови можна говорити довго. В сучасному світі більшість людей знають та   розуміють численні переваги володіння іноземною мовою.

Якщо вам пощастило вже зараз бути в числі тих, хто робить перші кроки чи досить впевнено опановує  англійську, тоді деякі способи покращення її вивчення саме для Вас:

Слухайте пісні англійською

Прослуховування пісень англійською мовою, навіть під час виконання яких-небудь інших справ, може надати деяку допомогу у звиканні до природного ритму англійської мови. Чим більше часу та уваги ви приділяєте якій-небудь пісні, тим більш ефективним буде її прослуховування.

Читайте тексти пісень

Навіть просто слухаючи пісні англійською можна вивчити слова приспіву, але якщо докласти більше зусиль - прочитати текст пісні зі словником, то при повторному прослуховуванні і водночас  читанні слів,  можна навчитися розуміти, як змінюється вимова звуків у різних темпах музики.

Співайте караоке англійською

Зрозуміло, що наступним кроком після розуміння слів пісні і їх заучування, може бути виконання цієї пісні. Хоча вимова деяких слів у піснях може сильно змінюватися для більшої рими, більшість слів вимовляються так само, як і в повсякденній мові, і мають ті ж наголоси.

Шукайте інформацію в інтернеті англійською

Пошук інформації в інтернет-пошуковиках англійською мовою не тільки підвищить навички читання на англійській, але також дасть вам доступ до великої кількості сайтів, на яких можна шукати інформацію.

Прочитайте книгу, яку ви вже читали рідною мовою

Можна спробувати читати  книжки, які ви вже читали рідною мовою, і які вам вже знайомі. Таке читання не тільки полегшує розуміння слів і виразів, використовуваних у книзі, але також підвищує шанси зрозуміти використовувану в книзі структуру мови.

Читайте книги з великою кількістю діалогів

Читати книги у яких використано багато діалогів набагато простіше, ніж  читати описовий або оповідний текст. Також діалог набагато ближче до справжньої, розмовної мови, до якої прагнуть вивчаючи англійську.

Навчайте англійської ваших дітей, братів, сестер, друзів

Недавні дослідження показали, що старші діти мають, зазвичай, більш високий показник IQ, ніж їхні молодші брати і сестри, і найбільш ймовірна причина цього – це те, що пояснюючи все своїм братам і сестрам, вони підвищують свій інтелектуальний рівень. Адже передача знань комусь іншому - це ще більше їх засвоєння.

Слухайте радіо англійською, поки  займаєтеся іншими справами

Навіть якщо ви не уважно його слухаєте, таке прослуховування допоможе вам відчути природний ритм англійської мови і інтонації. Деякі домашні справи ми  виконуємо автоматично, під час цього обдумуючи безліч інших занять, ідей.  Чому б не ввімкнути для загального фону радіо англійською?

Промовляйте вголос або подумки англійською мовою те, що ви робите

Коли ви виконуєте звичні, домашні  справи, спробуйте придумати речення для опису того, що ви робите. І озвучити це англійською.  Така вправа допоможе вам почати думати англійською, оволодіти простими словами для опису тих предметів і речей, які ви регулярно бачите навколо себе, але які ще не знаєте.

Дивіться фільми англійською мовою з англійськими субтитрами

Цей спосіб особливо підійде тим, хто не розуміє фільму без субтитрів. Якщо перегляд фільму таким чином здасться вам занадто складним, спробуйте подивитися перші 10 або 15 хвилин фільму (зазвичай найважливіші) з субтитрами рідною мовою, потім продовжуйте дивитися фільм з субтитрами англійською, і тільки в тому випадку, якщо сюжет стане вам зовсім незрозумілий, знову увімкніть субтитри рідною мовою.

Дивіться англійською дитячі фільми або телепередачі

Хоча деякі слова, які ви можете зустріти в дитячих фільмах і передачах можуть здатися дещо дивними (наприклад, багато різних назв тварин, і, можливо, звуки, що видаються тваринами, а також дитячі назви різних речей), але те, що не тільки слова, але і структура мови в таких фільмах і передачах спрощена, може послужити хорошим мотиватором для їх перегляду.

Читайте дитячі книжки англійською мовою

Це дуже схоже на перегляд дитячих фільмів, але з тією перевагою, що в дитячих книгах більше ілюстрацій, ніж у дорослих, і це допомагає вам краще зрозуміти написане, і служить додатковим мотиватором, оскільки робить сторінки книги яскравішими для читання.

Ведіть список слів для запам'ятовування

Навіть якщо ви не завжди знаходите час для того, щоб переглянути цей список, і в ньому накопичується все більше слів, саме те, що ви вибираєте, які слова вам варто вивчити, і записуєте їх, може допомогти вам запам'ятати їх (а при можливості- переглянути).

Вивчіть якомога більше слів однієї категорії

Наприклад, слова для позначення їжі.  Запам'ятовування однотипних слів може розширити ваш словниковий запас, так і полегшити їх запам'ятовування за рахунок зв'язку, яку можна подумки встановити між цими словами.

Малюйте картинки тих слів, які хочете запам’ятати

Особливо якщо ви вмієте гарно малювати, цим способом можна більш ефективно поповнювати свій словниковий запас, ніж заучуючи записані слова.    

Ставте конкретні  цілі

Визначення часу для занять англійською в день, визначення кількості слів для вивчення, або визначення результату для досягнення в якомусь тесті, все це є хорошим способом переконати себе займатися англійською більш серйозно, і присвятити цьому додатковий час.

А якщо Ви ще досі сумніваєтесь чи варто почати вивчення англійської – Вам до нас! Записуйтесь на пробне заняття, і скажіть «Yes!» старту ще більшого самовдосконалення та розвитку!

Будемо раді зустрічі у « MANDARIN family club».

Детальна інформація та консультування за телефоном +380 (66) 703 78 73

3-й поверх, РЦ «Промінь»

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луцьк, навчання
В тему