4 Лютого 2020
Новини

У чотирьох містах України закрили всі школи на карантин (відео)

У чотирьох містах України закрили всі школи на карантин (відео)

У Дніпрі у зв'язку з перевищенням епідеміологічного порогу захворюваності на грип комісія ТБЧС ухвалили рішення призупинити навчання.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник міського голови Михайло Лисенко, - пише ТСН.

Навчальний процес у місті призупинили від 6 до 17 лютого.

Через зростання захворюваності на грип і ГРВІ також закривають на карантин школи у Рівному, повідомила пресслужба міської ради. Навчання призупини від 5 до 11 лютого. Зазначається, що 11 лютого члени комісії знову зберуться на засідання і будуть вирішувати, чи продовжувати вимушені канікули.

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Минулого тижня у Рівному на грип та ГРВІ захворіли понад 1,5 тисячі жителів. Майже половина з них - це діти. 

Від 4 лютого також закрили школи на карантин у Запоріжжі. Заняття припинені до особливого розпорядження.  Відповідний документ підписав міський голова Володимир Буряк. Зазначаається, що у Запоріжжі зафіксовано близько 5 900 тисяч випадків захворювання на ГРВІ та грип, майже 70% хворих - діти. У 76 випадках підтверджений діагноз грип. 

Також, від 4 лютого до 8 лютого пішли на вимушені канікули школярі у Херсоні, повідомляється на сайті міськради. Рішення було ухвалене попри те, що пороговий показник поки не перевищено -  він складає 634 випадки на 100 тис. населення при 659,6 допустимих. Утім, рівень захворюваності стрімко зростає.

Частково призупинили навчання у школах Львова, повідомила пресслужба міської ради. Через низьку відвідуваність від 5 до 7 лютого включно призупинено навчання у таких навчальних закладах Львова: школи №?9, 23, 29, 48, 62, 67, 70, 71, 72, 77, ЗШ "Дивосвіт", НВК "ШЕЛ", гімназія "Провесінь", Ліцей міжнародних відносин ім. В. Стуса та Львівський художній ліцей при ЛНАМ.

Раніше, 31 січня, у Дніпропетровській області оголосили епідемію грипу через зростання хворих. На ГРВІ й грип в області перевищила епідемічний поріг. Упродовж останнього тижня кількість хворих зросла на 44%.

Як повідомлялося, в Україні почали масово закривати школи на карантин через підвищення захворюваності на грип і ГРВІ. У столиці на карантині кожна четверта школа. Також закриті школи в Одесі, на Донеччині, Сумщині, Полтавщині, Вінниччині, Рівненщині, Волині, Бердянську, у Житомирі, Ужгороді, Хмельницькому, Чернівцях.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: школа, карантин, Україна
В тему