31 Січня 2020
Новини

Гончарук розповів, як зменшити платіжку за опалення

Гончарук розповів, як зменшити платіжку за опалення

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук вважає, що мешканці будинків, які провели термомодернізацію, платять за опалення в удвічі менше, ніж їхні сусіди.

Гончарук під час робочої поїздки в Житомирську область поспілкувався з мешканцями одного із житлових будинків, де заходи з термомодернізації провели ще минулого року, розповів прем'єр у своєму телеграм-каналі, пише 24 канал.

Для порівняння він наводить суми платіжок за опалення у двокімнатних квартирах сусідніх будинків:

  • енергоефективний будинок – 677 гривень;
  • будинок, що потребує термомодернізації – 1 тисяча 211 гривень.

В енергоефективному будинку замінили усі вікна, двері, серед яких вхідні, двері у тамбурі та у напівпідвальних приміщеннях, на енергоефективні. Крім того, здійснили теплоізоляцію будинку.

На це довелося витратити 899 тисяч гривень. Здавалося б, сума невиправдано висока і взагалі не підйомна, але значну її частину компенсували з бюджетів.

Так, з держбюджету виділили 285 тисяч гривень, з міського – 267 тисяч, а з обласного – 8 тисяч. Якщо мовиться про звичайний чотириповерховий будинок, то залишок суми становитиме всього лише менш як 5,5 тисяч гривень з кожної квартири.

Шляхом елементарних математичних підрахунків можна дійти висновку, що цю суму можна компенсувати економією на платіжках за опалення вже за 10 місяців або за два опалювальні сезони.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: опалення, Україна
В тему